Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +0,4% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2019

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +0,4% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η βιομηχανικής παραγωγή υποχώρησε κατά -2,8%
Άνοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (14/10) στοιχεία της Eurostat, ανακάμπτοντας από την πτώση που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης ενισχύθηκε κατά +0,4% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -0,4%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σημειώθηκε πτώση κατά -2,8% έναντι ετήσιας πτώσης -2,1% τον Ιούλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -2,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας που κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στις χώρες την Ευρωζώνη ήταν αυτός των κεφαλαιουχικών αγαθών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά +1,2%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -2%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος σημειώθηκε στη Μάλτα (+7,4%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στη Σλοβακία (-8,1%).

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS