Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άγνωστο παρασκήνιο από το 2015: Όταν ο Τσίπρας «χλώμιασε» στην «απειλή» της Merkel ότι θα φέρει τον Schaeuble

Άγνωστο παρασκήνιο από το 2015: Όταν ο Τσίπρας «χλώμιασε» στην «απειλή» της Merkel ότι θα φέρει τον Schaeuble
Σε άρθρο για το βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα», ο αρθρογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, εστιάζει σε ένα διάλογο που είχαν Tusk, Merkel και Τσίπρας πριν από τη Σύνοδο Κορυφής
Σε έναν άγνωστο διάλογο μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, και του Αλέξη Τσίπρα από την περίοδο του 2015, όταν ως ο τότε ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να καταπατήσει όλες τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης του και να υπογράψει ακόμα ένα μνημόνιο, εστιάζει ο αρθρογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, σε δημοσίευμα σχετικά με το βιβλίο «Η μεγάλη μπλόφα».
Όπως σημειώνει ο Spiegel, στο βιβλίο περιγράφονται «με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πόσο κοντά έφτασαν οι Τσίπρας-Βαρουφάκης στο να στείλουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης μέσα από ένα μείγμα αλαζονείας, αναποφασιστικότητας και επίμονης τυφλότητας».
O ίδιος εστιάζει σε έναν διάλογο των Donald Tusk (πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου), Angela Merkel (Γερμανίδα καγκελάριος) και Αλέξη Τσίπρα, πριν από την περιβόητη Σύνοδο Κορυφής.
«Όταν ο Donald Tusk, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον κάλεσε για μια τελική συνάντηση με τον Γάλλο, Francois Hollande, και τη Γερμανίδα, Angela Merkel, το μόνο που ρώτησε (σ.σ. ο Τσίπρας) ήταν αν μπορούσε να φέρει τον υπουργό του μαζί.
"Μόνο αν φέρω κι εγώ τον δικό μου" ήταν η απάντηση της Merkel αναφερόμενος στον Wolfgang Schaeuble.
Μόνο όταν ο Τσίπρας χλώμιασε, του αποκάλυψε η Merkel ότι απλά αστειευόταν» επισημαίνει ο Spiegel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης