Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan για Συρία: Δεν υποχωρούμε ό,τι και να λέει ο οποιοσδήποτε - Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους

Erdogan για Συρία: Δεν υποχωρούμε ό,τι και να λέει ο οποιοσδήποτε - Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους
Παρά τα μηνύματα από την ΕΕ για τερματισμό της τουρκικής επίθεσης στη Συρία, ο Erdogan διαμηνύει ότι δεν θα υποχωρήσει
«Η μάχη θα συνεχιστεί ως την τελική νίκη» διαμηνύει ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, αναφερόμενος στην τουρκική επιχείρηση στη Συρία και απαντώντας στις εκκλήσεις Ευρωπαίων ηγετών για τερματισμός της επίθεσης.
Μάλιστα, παρομοίασε την επιχείρηση στη Συρία με την εισβολή στην Κύπρο
Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τη στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία «ό,τι κι αν λέει ο οποιοσδήποτε» υποστήριξε.
«Η επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης είναι για την Τουρκία τέτοιας ζωτικής σημασίας, όπως και η Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο το 1974.
Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους χωρίς να λάβουμε υπόψη απειλές και πιέσεις.
Το λέω ξεκάθαρα. Θα ολοκληρώσουμε οπωσδήποτε αυτό που έχουμε ξεκινήσει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε: «Όπου υψώσαμε τη σημαία μας μια φορά, μετά δεν ξανακατέβηκε» υπογράμμισε ο Erdogan κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.
Επιπλέον, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους καταφέρθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου για την κριτική που ασκούν σε βάρος της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας και ζήτησε διεθνή χρηματοδότηση για τα σχέδια της Άγκυρας για μια «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης