Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας - Ομόθυμη καταδίκη της τουρκικής εισβολής στη Συρία

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας - Ομόθυμη καταδίκη της τουρκικής εισβολής στη Συρία
Καταδικάζει την εισβολή στη Συρία το Π.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας με ψήφισμά του
Ψήφισμα για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία ενέκρινε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο επικεφαλής της παράταξης “ Πράξεις για τη Μακεδονία” Χρήστος Παπαστεργίου.
Μέσω του ψηφίσματος, το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει την ομόθυμη καταδίκη του για την εισβολή, τη χαρακτηρίζει παράνομη και επικίνδυνη για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή και ζητά από όλους την εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αναλυτικά: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο καλεί όλους να σταθούν αλληλέγγυοι στον δοκιμαζόμενο Κουρδικό λαό αλλά και στους άλλους λαούς της περιοχής που βίωσαν ή βιώνουν ανάλογες καταστάσεις όπως οι Κύπριοι. Εκφράζει την ανησυχία του για τις επιπτώσεις των εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα και ζητά από την πολιτεία και τους διεθνείς οργανισμούς να αποτρέψουν κάθε αρνητική εξέλιξη για τη χώρα μας» αναφέρει το ψήφισμα.
Κατά του ψηφίσματος τάχθηκαν οι παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, της Ανυπότακτης Δημοκρατικής Μακεδονίας και της Ανταρσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης