Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Οργώνει την Ελλάδα ο Τσίπρας για να διευρύνει το ΣΥΡΙΖΑ – Θα βρει απήχηση;

Οργώνει την Ελλάδα ο Τσίπρας για να διευρύνει το ΣΥΡΙΖΑ – Θα βρει απήχηση;
Στην πιο κρίσιμη περίοδο του εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Τεράστιο στοίχημα η μετεξέλιξη του
Ήδη από χθες και αρχής γενομένης από την Αχαΐα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας άρχισε τη “μεγάλη πορεία” προς το λαό.
Μια μεγάλη εκστρατεία, η οποία θα περάσει από όλους τους νόμους της χώρας και που ως απώτερο στόχο θα έχει τη διεύρυνση και το “άνοιγμα” του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία.
Πρόκειται αν μη τι άλλο για ένα τεράστιο στοίχημα.
Για μια κορυφαία πρόκληση, ίσως τη μεγαλύτερη που έχει αντιμετωπίσει έως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Διότι αυτό που διακυβεύεται είναι το πώς ένα κόμμα που είχε συνηθίσει να βρίσκεται στο “πολιτικό περιθώριο” του 3% με 4%, θα καταφέρει να διατηρήσει το 32% που έλαβε στις τελευταίες εκλογές.
Είναι αυτό το 32% που ο Τσίπρας θέλει να το πείσει, να το κερδίσει και να το εδραιώσει ως βάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάνω στην οποία θα πατήσει για να κάνει το restart του νέου ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στην οποία θα πατήσει και να δυναμώσει και να ενισχύσει τη δυναμική του κόμματος του.
Πρόκειται για μια πρόκληση που ξεπερνά ακόμα και αυτήν της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Διότι στις αρχές του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία μέσα από μια σειρά από “πολιτικές καραμπόλες”, από τη δυναμική της “στιγμής” και … της αυταπάτης.
Πλέον, “συγχωροχάρτι” για την πρώτη φορά αριστερά δεν υπάρχει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να κτίσει πάνω στο πραγματικό πολιτικό κέρδος που απεκόμισε τα τελευταία χρόνια και που δεν είναι άλλο από το ότι σκαρφάλωσε στον ένα από τους δύο πόλους του πολιτικού συστήματος.
Αυτό το κεκτημένο καλείται όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και ενισχύσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Και για αυτό αρχίζει από την  Αχαΐα και θα συνεχίσει από την Κρήτη με στόχο να περάσει από όλη την Ελλάδα, μιλώντας σε πόλεις και σε χωριά, με στόχο αρχικά να αυξήσει τον αριθμό των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά και για να πείσει τους προοδευτικούς, κεντροαριστερούς ψηφοφόρους πως ο πολιτικός τους χώρος εκφράζεται πλέον από το ΣΥΡΙΖΑ.
Επιδίωξη, στην οποία ο κ.Τσίπρας βλέπει πως του «βάζουν πλάτη» και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, οι οποίοι τον έχουν καλέσει να δώσει το παρών στη Συνάντηση Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος όπου και θα συμμετάσχει ως αρχηγός κόμματος και όχι ως πρωθυπουργός, αδιαφορώντας για τις ενστάσεις του ΚΙΝΑΛ και της κας.Γεννηματά.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πλέον κατάλληλος για να έρθει σε επαφή με τους πολίτες και να επικοινωνήσει με άνεση το πολιτικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ίσως ο μόνος στο ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να πείσει και να προσελκύσει πολίτες στο προσκλητήριο του κόμματος του.
Όμως δεν υπάρχει και καμία αμφιβολία πως ο Τσίπρας μόνος του δεν μπορεί να βγάλει εις πέρας αυτήν την τεράστια πρόκληση.
Πρέπει και το ίδιο το κόμμα και τα στελέχη του να τον συνδράμουν.
Ξεκαθαρίζοντας πολιτικές προθέσεις, πολιτικό στίγμα, πολιτική ταυτότητα.
Ξεκαθαρίζοντας σε ποιους πολίτες απευθύνονται, τι πολιτικές υπερασπίζονται και το κυριότερο το πώς αυτές τις πολιτικές θα τις πετύχουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να «ανοίξει» στην κοινωνία χωρίς να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, να αλλάξει χωρίς να αποποιηθεί το πολιτικό του παρελθόν, να διευρυνθεί και να κάνει ένα βήμα μπροστά, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των πολιτών.
Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να κάνουν υπερβάσεις, να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να βρουν μια νέα πολιτική ταυτότητα.
Για να βρουν απήχηση στην κοινωνία, δεν τους αρκεί ο “κατήφορος” του ΚΙΝΑΛ που ενδεχομένως να κορυφωθεί και με διαρκώς αυξανόμενη συμπόρευση του με τη ΝΔ.
Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να κερδίσουν τους πολίτες και να ξεπεράσουν την απόλυτα δικαιολογημένη καχυποψία και απαξίωση που δείχνουν απέναντι στα πολιτικά κόμματα.
Αναμφίβολα είναι η κρισιμότερη περίοδος για την επόμενη ημέρα και των δύο.
 
Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης