Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Το συντηρητικό κόμμα PiS κέρδισε νέα τετραετία - Αλλά πιθανόν «χάνει» τη Γερουσία

tags :
Πολωνία: Το συντηρητικό κόμμα PiS κέρδισε νέα τετραετία - Αλλά πιθανόν «χάνει» τη Γερουσία
Το συντηρητικό δεξιό, ήπια ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθηκαν χθες (13/10) στην Πολωνία, συγκεντρώνοντας το 43,8% των ψήφων, κερδίζοντας άλλη μία τετραετία
Το συντηρητικό δεξιό, ήπια ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθηκαν χθες (13/10) στην Πολωνία, συγκεντρώνοντας το 43,8% των ψήφων, κερδίζοντας άλλη μία τετραετία στη διακυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα από το 99,5% των περιφερειών που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την εκλογική επιτροπή, όμως η ηγέτης ενός από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα δήλωσε ότι το PiS έχασε τον έλεγχο της άνω βουλής.
Ο μεγαλύτερος σχηματισμός της πολωνικής αντιπολίτευσης, η κεντρώα Συμμαχία Πολιτών (KO), ήρθε δεύτερη με το 27,2% των ψήφων.
Ακολουθεί η συμμαχία Η Αριστερά με 12,5%.
Ο αγροτικός συνασπισμός PSL και το αντισυστημικό Kukiz'15 βρίσκονται στο 8,6%, ενώ η ακροδεξιά Συνομοσπονδία έλαβε το 6,8% των ψήφων, σύμφωνα με τα μερικά επίσημα αποτελέσματα.
Η αντιπολιτευόμενη πολιτικός K. Lubnauer δήλωσε ωστόσο πως το PiS έχασε τον έλεγχο της άνω βουλής του πολωνικού κοινοβουλίου.
«Πήραμε πίσω τη Γερουσία.
Χάρη στη συμφωνία αντιπολιτευόμενων κομμάτων, η αντιπολίτευση θα έχει την πλειοψηφία στη Γερουσία», έγραψε η Lubnauer, επικεφαλής του φιλελεύθερου κόμματος Nowoczesna.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης