Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο H. Biden θα παραιτηθεί από το ΔΣ του κινεζικού επενδυτικού ταμείου στο οποίο συμμετέχει στις 31/10

tags :
Ο H. Biden θα παραιτηθεί από το ΔΣ του κινεζικού επενδυτικού ταμείου στο οποίο συμμετέχει στις 31/10
ΗΠΑ: Ο Hunter Biden θα παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο του κινεζικού επενδυτικού ταμείου στο οποίο συμμετέχει, την 31η Οκτωβρίου
Η ανακοίνωση δημοσιοποιεί τα σχέδια του Hunter Biden να εγκαταλείψει (δραστηριότητες) που «σύμφωνα με ισχυρισμούς προκαλούν σύγκρουση συμφερόντων ή εμφανίζονται ως σύγκρουση συμφερόντων», επί τη βάσει των επιχειρηματικών συμφερόντων που έχει στο εξωτερικό, έπειτα από καταγγελίες του προέδρου D. Trump και του προσωπικού δικηγόρου του, R. Juliani, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, ο Hunter Biden προσπάθησε να εξαργυρώσει την εξουσία που είχε ο πατέρας του, ως αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του B. Obanma.
Οι ενέργειες του 49χρονου γιου του J. Biden έρχονται στο προσκήνιο της επικαιρότητας, καθώς οι ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος έχουν ενεργοποιήσει το επίσημο πλαίσιο μιας έρευνας για την παραπομπή του προέδρου Trump μετά την καταγγελία ενός ανώνυμου πληροφοριοδότη ότι ο πρόεδρος Trump άσκησε πιέσεις στον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας V. Zelensky, προκειμένου να διερευνήσει τις δραστηριότητες των Biden.
Σε μία τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε μεταξύ των δύο προέδρων στις 25 Ιουλίου και σύμφωνα με τον ανώνυμο πληροφοριοδότη, ο Trump ζήτησε από τον Zelensky να διερευνήσει το ενδεχόμενο τέλεσης παράνομων πράξεων από τους Biden, σχετικά με την εργασία του Hunter Biden σε ουκρανική ενεργειακή εταιρία φυσικού αερίου.
Οι πωλήσεις αμερικανικών όπλων ενεπλάκησαν στην όλη υπόθεση, μετά τη διαταγή του Λευκού Οίκου για την παρακράτηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, οικονομικού ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων.
Με μία μακροσκελή ανακοίνωσή του, που δημοσιοποιήθηκε χθες από το ABC News, ο δικηγόρος του Hunter Biden, G. Mezire, υποστήριξε ότι οι καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί από τον Trump και τον  Juliani «μοιάζουν ελάχιστα» με τα δημόσια αρχεία.
Κατά τις τελευταίες ημέρες, ο Trump έχει στρέψει την προσοχή του προς την Κίνα και ειδικότερα στην εμπλοκή που είχε ο Hunter Biden στις διαπραγματεύσεις για μία συμφωνία, με στόχο τη δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου μεταξύ της εταιρίας του, Rosemont Seneca, και μιας κινεζικής κρατικής τράπεζας.
Προηγούμενα μέσα στον μήνα, ο πρόεδρος Trump είχε καλέσει το Πεκίνο για να διερευνήσει τις δραστηριότητες των Biden.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Hunter Biden σχεδιάζει να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο του επενδυτικού ταμείου (BHR Equity Investment Fund Management Co.,) το οποίο υποστηρίζεται από την κινεζική κυβέρνηση.
Η παραίτησή του αναμένεται να είναι ενεργή από την 31η Οκτωβρίου.
«Μέχρι σήμερα, ο Hunter Biden δεν έχει λάβει κάποια αποζημίωση για τη συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο του BHR», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του.
Η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην ηλεκτρονική σελίδα (Medium) και στη συνέχεια στο Bloomberg News.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Hunter Biden έχει δεσμευτεί για την επένδυση 420.000 δολαρίων, προκειμένου να έχει τον έλεγχο ποσοστού 10% των μετοχών στο ταμείο BHR, ενώ «δεν έχει λάβει κάποια απόδοση από την επένδυσή του, καθώς δεν υπήρξε κάποια διανομή κερδών στους επενδυτές, από τότε που ο ίδιος συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.
Πολύ δε περισσότερο, καθώς ο ίδιος δεν είχε κάποιο ρόλο στη λήψη αποφάσεων για τις επενδύσεις του BHR».
Τον Απρίλιο, ο Hunter Biden παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Burisma Holdings, μιας ουκρανικής εταιρίας με ηγετική θέση στην ενεργειακή αγορά της αναφερόμενης χώρας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης