Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σήμερα (15/10) μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα χρήσης της Jumbo – Τι περιμένουν οι αναλυτές

tags :
Σήμερα (15/10) μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα χρήσης της Jumbo – Τι περιμένουν οι αναλυτές
Το τελικό μέρισμα περιμένουν οι αναλυτές – Εκτιμήσεις ότι το συνολικό θα ξεπεράσει τα 0,40 ευρώ ανά μετοχή
Σήμερα (15/10) μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα για τη χρήση που έκλεισε στις 30/6/19 η Jumbo, ενώ αύριο 16/10 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα.
Η διοίκηση έχει ήδη ενημερώσει πως οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7,8% και στα 812 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της οι οποίες έκαναν λόγο για αύξηση 5-7%.
Η Eurobank Equities περιμένει προσαρμοσμένο EBITDA 237 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 7,2% ενσωματώνοντας στο δεύτερο εξάμηνο την επιβράδυνση λόγω υψηλότερου κόστους μεταφοράς.
Τα καθαρά κέρδη αναμένεται να ανέλθουν στα 164 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 8,7% ενώ το τελικό μέρισμα εκτιμά η ΑΧΕ ότι θα είναι στα 0,23 ευρώ και μαζί με το προσωρινό που έχει δώσει η εταιρεία θα είναι συνολικά στα 0,42 ευρώ.
Η Euroxx περιμένει αύξηση 3,5% στην Ελλάδα, 2% περίπου στην Κύπρο και αύξηση μεγαλύτερη του 30% για τη Ρουμανία και περίπου 9% για τη Βουλγαρία.
Στο δεύτερο εξάμηνο οι πωλήσεις εκτιμάται ότι ανήλθαν στα 335,6 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 8%.
Στο σύνολο της χρήσης περιμένει μικτά κέρδη 420,6 εκατ. ευρώ, EBITDA 237 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 7% και καθαρά κέρδη 165 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 9%.
Η Euroxx περιμένει συνολικό μέρισμα 0,47 ευρώ που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,7%, ενώ υπενθυμίζει πως η εταιρεία έχει δώσει προσωρινό μέρισμα 0,19 ευρώ τον περασμένο Μάιο, επομένως το τελικό μέρισμα θα είναι 0,28 ευρώ.
Η Beta περιμένει EBITDA 237,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 7,3% και καθαρά κέρδη 162,4 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 7,5%.
Όλες οι γραμμές σημειώνει η χρηματιστηριακή βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά, ενώ περιμένει τελικό μέρισμα 0,25 ευρώ το οποίο μαζί με το προσωρινό θα ανέρχεται στα 0,44 ευρώ που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 2,7%.
Η μετοχή διαπραγματεύεται 13,6 φορές τα κέρδη και έχει δείκτη EV/EBITDA 8,1 φορές, ωστόσο η εισηγμένη θα ωφεληθεί από το χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή στην Ελλάδα καθώς δημιουργεί από την Ελλάδα το 65% των πωλήσεων.
Παραμένει κορυφαία επιλογή της ΑΧΕ, λόγω ισχυρής πορεία, δυνατών ταμειακών ροών, αναπτυξιακών προοπτικών στη Ρουμανία και ικανοποιητικής τελικής γραμμής.
Η Optima σημειώνει πως περιμένει ένα ακόμη έτος ισχυρών επιδόσεων οδηγούμενο από το δυνατό momentum στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και από την ανθεκτικότητα της εγχώριας δραστηριότητας.
Η χρηματιστηριακή περιμένει από την ενημέρωση της εταιρείας κάποια εικόνα για την πορεία της φετινής χρήσης.
Περιμένει EBITDA 238 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 164 εκατ. ευρώ, ενώ περιμένει τελικό μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης