Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποχώρησε στο 0,9% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Γαλλία: Υποχώρησε στο 0,9% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,3%
Οριακή επιβράδυνση σημείωσε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (15/10) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τα προκαταρκτικά στοιχεία που είχαν δημοσιευθεί νωρίτερα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι 1% τον Αύγουστο του 2019 και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο 0,9%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά -0,3% έναντι μηνιαίας ανόδου +0,5% τον Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας επίσης τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Σύμφωνα με την Insee, η επιβράδυνση στις τιμές τροφίμων και ενέργειας αντισταθμίστηκε από την επιτάχυνση που σημειώθηκε στις τιμές του κλάδου υπηρεσιών.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, οποίος παρακολουθείται προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημειώθηκε επιβράδυνση σε ετήσια βάση, και συγκεκριμένα στο 1,1% έναντι 1,3% τον προηγούμενο μήνα.
Σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά -0,4% έναντι ανόδου 0,5% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης