Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία για τον Αύγουστο του 2019, στο 3,9%

Βρετανία: Κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία για τον Αύγουστο του 2019, στο 3,9%
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό ανεργίας θα παραμείνει αμετάβλητο στο 3,8%
Οριακή άνοδο κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (15/10) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα των τελευταίων μηνών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 3,9% έναντι 3,8% τον Ιούλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό θα παραμείνει αμετάβλητο.
Παράλληλα, το ποσοστό απασχόληση για την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου 2019 υποχώρησε στο 75,9% έναντι 76,1% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ήταν αυξημένο σε σύγκριση με το 75,6% που είχε σημειωθεί το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Όσον αφορά το ποσοστό οικονομικής αδράνειας στο Ηνωμένο Βασίλειο για το ίδιο διάστημα, σημειώθηκε οριακή άνοδος στο 21% σε σχέση με το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου 2019, την ίδια στιγμή που το ποσοστό για το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους είχε διαμορφωθεί στο 21,2%.
Σύμφωνα με την ONS, το ετήσιο ποσοστό αύξησης των μισθών στη Βρετανία διαμορφρώθηκε στο +3,8%, έναντι ετήσιας ανόδου +3,9% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +4%.
Εφόσον εξαιρεθούν τα επιδόματα, η ετήσια αύξηση μισθών διαμορφώθηκε επίσης στο +3,8%, έναντι αν΄δοου +3,9% τον Ιούλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί επιβράδυνση στο +3,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης