Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Χιλιάδες νέα μέλη έχουν πυκνώσει ήδη τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ

Σκουρλέτης: Χιλιάδες νέα μέλη έχουν πυκνώσει ήδη τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ
Μας δίνει κουράγιο μια και γίνεται την επαύριο μιας εκλογικής ήττας είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση πως ήδη χιλιάδες νέα μέλη έχουν πυκνώσει τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο γραμματέας του κόμματος, Π. Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για μια θετική κινητικότητα που δίνει κουράγιο στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μια και αυτή έρχεται στην επαύριο μιας εκλογικής ήττας.
«Χτες ήταν η τυπική έναρξη της πολύμηνης καμπάνιας εγγραφής νέων μελών στο ΣΥΡΙΖΑ, μαζικοποίησης, ανασυγκρότησης, επανεκκίνησης του χώρου.
Αλλά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχουν γίνει αντίστοιχες συγκεντρώσεις.
Υπάρχει θετική κινητικότητα, μερικές χιλιάδες νέα μέλη έχουν ήδη πυκνώσει τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι αυτό γίνεται «την επαύριο μίας εκλογικής ήττας, άρα έχει διπλή σημασία μια και μας δίνει κουράγιο και δείχνει και μία αποφασιστικότητα ενός μεγάλου κομματιού των ψηφοφόρων μας να ενώσουμε δυνάμεις, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα υψηλά καθήκοντα που ο λαός μας ανέθεσε στις τελευταίες εκλογές με το υψηλό ποσοστό που μας έδωσε».
«Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μην κάνουμε εμείς τις αναγκαίες συζητήσεις, να βγάλουμε συμπεράσματα από την προηγούμενη πορεία μας, ώστε να γίνουμε πιο πειστικοί για τον κόσμο που μας παρακολουθεί και σε ακόμη περισσότερους.
Τέτοιου είδους ανοιχτές, δημοκρατικές, συλλογικές διαδικασίες αναδεικνύουν μία άλλη σχέση των μελών, των φίλων, των ψηφοφόρων ενός χώρου με την πολιτική, δεν έχει καμία σχέση με τις πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ …
Είναι πρωτόγνωρη όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα η εμπειρία της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία δεκαετία.
Πρέπει να την συζητήσουμε για να γίνουμε πιο πειστικοί, πιο καλοί.
Να επανέλθουμε με μία διεισδυτική, προγραμματική, ριζοσπαστική πρόταση στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης παράταξης» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είπε ο κ.Σκουρλέτης, «δεν θα κάνουμε την χάρη στον οποιονδήποτε θέλει να θέτει τα δικά του ερωτήματα στην αναγκαία μεταξύ μας συζήτηση».
«Είναι κάτι που δεν θα ενέπνεε και θα απογοήτευε κόσμο.
Είναι απαιτητικοί οι ψηφοφόροι της σύγχρονης Αριστεράς, φίλοι και μέλη.
Και καλά κάνουν…» είπε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη μέχρι στιγμής κυβερνητική πορεία της ΝΔ.
«Το πρώτο τρίμηνο της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη διαλύθηκε η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να αποκρύψει βασικές πλευρές της πρότασής της.
Σε όλους τους τομείς έχουμε δει μία επιχειρούμενη αντιμεταρρύθμιση, που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από αντιδραστικές, νεοφιλελεύθερες αλλαγές, όπως το τελευταίο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ένα σύνολο άρθρων που το καθένα αντιπροσωπεύει και ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο σε κάποιο φίλο της κυβέρνησης.
Όλα αυτά δεν συνιστούν αναπτυξιακή πρόταση…» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης