Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Ενισχύθηκαν κατά +15% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2019, στα 9,08 δισ. δολ. - Στα 30,06 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
JP Morgan: Ενισχύθηκαν κατά +15% τα κέρδη για το γ΄ 3μηνο 2019, στα 9,08 δισ. δολ. - Στα 30,06 δισ. δολ. τα έσοδα
Τα αποτελέσματα της αμερικανικής τράπεζας για το τρίτο τρίμηνο του 2019 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής τράπεζας JP Morgan Chase για το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (15/10) στοιχεία της τράπεζας, εν μέσω ενίσχυσης σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις της.
Ειδικότερα, τα κέρδη της τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +15% στα 9,08 δισ. δολ. (2,68 δολ. ανά μετοχή) έναντι 8,38 δισ. δολ. (2,34 δολ. ανά μετοχή) το τρίτο τρίμηνο του 2018, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβέπαν ότι τα κέρδη θα διαμορφωθούν στα 2,45 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, τα έσοδα της JP Morgan κατέγραψαν άνοδο στα 30,06 δισ. δολ. έναντι 27,82 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2018, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 28,47 δισ. δολ.
Όσον αφορά τα καθαρά έσοδα από τόκους, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 14,4 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα έσοδα από τόκους θα διαμορφωθούν στα 14,1 δισ. δολ.
Μεταξύ των επιχειρήσεων της JP Morgan, τα τμήματα καταναλωτικής τραπεζικής και επενδυτικής τραπεζικής παρουσίασαν τις καλύτερες επιδόσεις, με τα έσοδά τους να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
«Οι καταναλωτές παραμένει υγιείς, εν μέσω αύξησης των μισθών και των καταναλωτικών δαπανών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ισολογισμούς και τα χαμηλά επίπεδα ανεργίας», επεσήμανε ο διευθύνων σύβμουλος της τράπεζας, Jamie Dimon, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Ωστόσο, ο κ. Dimon διευκρίνισε ότι η παραπάνω ενίσχυση «αντισταθμίζεται από την εξασθένιση του επιχειρηματικού κλίματος και των κεφαλαιουχικών αγαθών, η οποία οφείλεται κυρίως στην αύξηση των πολύπλοκων γεωπολιτικών κινδύνων, συμπεριλαμβανομένων των εντάσεων στο παγκόσμιο εμπόριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης