Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street λόγω θετικών εταιρικών μεγεθών - Στο +1,02% ο S&P 500, μία ανάσα από τις 3.000 μονάδες

tags :
Κέρδη στη Wall Street λόγω θετικών εταιρικών μεγεθών - Στο +1,02% ο S&P 500, μία ανάσα από τις 3.000 μονάδες
Νέα αισιοδοξία για το Brexit στήριξε τις ευρωπαϊκές αγορές - Στα εταιρικά μεγέθη γ' τριμήνου 2019 η προσοχή στη Wall Street
Θετικά εταιρικά μεγέθη γ' τριμήνου, κυρίως αμερικανικών τραπεζικών ομίλων, αλλά και νέα αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για το Brexit και μάλιστα σήμερα 15/10 είναι δύο από τους βασικούς παράγοντες που ώθησαν αρκετά υψηλότερα τις διεθνείς αγορές.
Ειδικά στη Wall Street επέδρασαν πολύ θετικά τα οικονομικά μεγέθη γ' τριμήνου των κορυφαίων τραπεζικών ομίλων, έστω και εάν δεν κατόρθωσαν όλες να ισοφαρίσουν ή να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
- Ο Dow Jones ενισχύθηκε +0,89% στις 27.025 μονάδες
- Ο S&P 500 κινήθηκε +1,02% υψηλότερα στις 2.996 μονάδες, ενώ
- Ο Nasdaq εμφάνισεκέρδη της τάξης του +1,24% στις 8.148 μονάδες
Image
Σε επίπεδο ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών γ' τριμήνου, σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής τράπεζας JP Morgan Chase (+3,04%) για το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (15/10) στοιχεία της τράπεζας, εν μέσω ενίσχυσης σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις της.
Ειδικότερα, τα κέρδη της τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +15% στα 9,08 δισ. δολ. (2,68 δολ. ανά μετοχή) έναντι 8,38 δισ. δολ. (2,34 δολ. ανά μετοχή) το τρίτο τρίμηνο του 2018, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβέπαν ότι τα κέρδη θα διαμορφωθούν στα 2,45 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, τα έσοδα της JP Morgan κατέγραψαν άνοδο στα 30,06 δισ. δολ. έναντι 27,82 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2018, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στα 28,47 δισ. δολ.
Όσον αφορά τα καθαρά έσοδα από τόκους, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 14,4 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα έσοδα από τόκους θα διαμορφωθούν στα 14,1 δισ. δολ.
Μεταξύ των επιχειρήσεων της JP Morgan, τα τμήματα καταναλωτικής τραπεζικής και επενδυτικής τραπεζικής παρουσίασαν τις καλύτερες επιδόσεις, με τα έσοδά τους να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
«Οι καταναλωτές παραμένει υγιείς, εν μέσω αύξησης των μισθών και των καταναλωτικών δαπανών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ισολογισμούς και τα χαμηλά επίπεδα ανεργίας», επεσήμανε ο διευθύνων σύβμουλος της τράπεζας, Jamie Dimon, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Ωστόσο, ο κ. Dimon διευκρίνισε ότι η παραπάνω ενίσχυση «αντισταθμίζεται από την εξασθένιση του επιχειρηματικού κλίματος και των κεφαλαιουχικών αγαθών, η οποία οφείλεται κυρίως στην αύξηση των πολύπλοκων γεωπολιτικών κινδύνων, συμπεριλαμβανομένων των εντάσεων στο παγκόσμιο εμπόριο».
Αντίθετα μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν η πτώση στα καθαρά κέρδη της Goldman Sachs (+0,3%) στο γ΄τρίμηνο του 2019,  καθώς δέχθηκαν πλήγμα από την αδυναμία ανάληψης κινδύνου και τις χαμηλότερες χρεώσεις στη συμβουλευτική για τη δραστηριότητα Εξαγορών και Συγχωνεύσεων (M&A).
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας υποχώρησαν κατά 27% στα 1,79 δισ. δολ. ή 4,79 δολ. ανά μετοχή, από 2,45 δισ. δολ. ή 6,28 δολ. ανά μετοχή, το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Οι αναλυτές της FactSet ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 4,81 δολ. ανά μετοχή.
Τα έσοδα υποχώρησαν κατά 6% στα 8,32 δισ. δολ.
Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική κατέγραψαν πτώση 15% στα 1,69 δισ. δολ., χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.
Την ίδια ώρα πτώση σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της BlackRock (+2,44%) για το τρίτο τρίμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα (15/10) η αμερικανική τράπεζα, με τα αποτελέσματα ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής τράπεζας υποχώρησαν κατά -5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στα 1,12 δισ. δολ. (7,15 δολ. ανά μετοχή), έναντι 1,22 δισ. δολ. (7,54 δολ. ανά μετοχή) το 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 6,96 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, τα έσοδα της BlacRock κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +3,1% στα 3,7 δισ. δολ. έναντι 3,58 δισ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά +8% σε ετήσια βάση, στα 1,5 δισ. δολ.
«Τα έσοδα από τις υπηρεσίες τεχνολογίας αυξήθηκαν κατά +30% σε ετήσια βάση, λόγω της ανάπτυξης της πλατφόρμας Aladdin και της απόκτησης του eFront», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Larry Fink, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
«Το ολοκληρωμένο επενδυτικό λειτουργικό σύστημα της Aladdin εξουσιοδοτεί τις ψηφιακές προσφορές της BlackRock και επιτρέπει στους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων να μεγεθύνουν και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους», πρόσθεσε ο CEO της BlackRock.
Επίσης χαμηλότερα των προβλέψεων διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Wells Fargo (+1,56%) στο γ΄τρίμηνο του 2019, ωστόσο τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.
Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 4,61 δισ. δολ. ή 97 σεντς ανά μετοχή, από 6,01 δισ. δολ. ή 1,31 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.
Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν στα 22,01 δισ. δολ. από 21,94 δισ. δολ. την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στα 21,09 δισ. δολ.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones
Image
S&P 500
Image
Nasdaq
Image



Kέρδη λόγω Brexit στις ευρωπαϊκές αγορές

Σημαντική άνοδο σημείωσαν τα κορυφαία ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από δημοσιεύματα που θέλουν ΕΕ και Βρετανία να βρίσκονται κοντά σε μία κατ' αρχήν συμφωνία για το Brexit.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX είχε άνοδο 1,15% στις 12.629  μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο εμφάνισε οριακή πτώση -0,02% στις 7.211 μονάδες, καθώς οι μετοχές δέχθηκαν πιέσεις λόγω της ανόδου που καταγράφει η στερλίνα.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 είχε κέρδη 1,05% στις 5.702 μονάδες.
Image
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 1,22% στις 22.368 μονάδες.
Image
Στις 9.356 μονάδες με άνοδο 1,19% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο IBEX 35 στη Μαδρίτη.
Image
Οι διαπραγματευτές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες κλείνουν σε σχέδιο συμφωνίας Brexit με αισιοδοξία ότι θα υπάρξει σημαντική πρόοδος πριν από το τέλος της σημερινής ημέρας (15/10), σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της ΕΕ, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Εάν αυτό επαληθευθεί τότε η συμφωνία θα εξετασθεί διεξοδικά στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2019.
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ΕΕ φέρεται να είναι αισιόδοξη για τις προοπτικές μιας συμφωνίας, αφότου η Βρετανία έστειλε νέο πακέτο αναθεωρημένων προτάσεων σε μια προσπάθεια να είναι εντός εντός της προθεσμίας που της έχει τεθεί ως τα μεσάνυχτα.
Οι προτάσεις της Βρετανίας έχουν απόρρητο χαρακτήρα, αλλά κυρίως επικεντρώνονται στη σχέση της Βόρειας Ιρλανδίας με την τελωνειακή ένωση της ΕΕ.
Αποσκοπούν να διευκρινίσουν τις βρετανικές θέσεις για το καθεστώς των τελωνειακών ελέγχων στη Βόρεια Ιρλανδία και στο βαθμό στον οποίο μπορούν να εξαλειφθούν οι έλεγχοι στα εμπορεύματα που διασχίζουν τα σύνορα της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία, ένα θέατρο βίας για δεκαετίες, ως τα τέλη του 1990.
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν ως αργά το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλες και ξεκίνησαν πολύ νωρίς σήμερα το πρωί σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία και αυτή να συζητηθεί στη Σύνοδο κορυφής.
Εάν επιτευχθεί συμφωνία, ο πρωθυπουργός Boris Johnson θα μπορέσει να την καταθέσει στο βρετανικό κοινοβούλιο το Σάββατο και έτσι να αποφύγει να χρειαστεί να ζητήσει κι άλλη παράταση πέραν της 31ης Οκτωβρίου.
Ωστόσο, δεν απολαμβάνει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο του Westminster και οι τυχόν παραχωρήσεις, θα μπορούσαν να οδηγήσουν το Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο στηρίζει την κυβέρνησή του, να προσπαθήσει να σπάσει τη συμφωνία.
«Ακόμα κι αν μια συμφωνία είναι δύσκολη - όλο και πιο δύσκολη για να είμαι ειλικρινής - παραμένει εφικτή να επιτευχθεί αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Michel Barnier, επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, στους δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο σήμερα 15/10, πριν από μια συνάντηση με τους υπουργούς κυβερνήσεων της ΕΕ.
«Η επίτευξη συμφωνίας είναι ακόμα δυνατή», υποστήριξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης