Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης: Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για τον προϋπολογισμό του 2020

tags :
Σκυλακάκης: Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για τον προϋπολογισμό του 2020
Την οριστικοποίηση ότι από την πλευρά των Θεσμών ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για τον προϋπολογισμό του 2020 ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θ. Σκυλακάκης
Την οριστικοποίηση ότι από την πλευρά των Θεσμών ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για τον προϋπολογισμό του 2020 ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θ. Σκυλακάκης σε σημερινή (15/10) ημερίδα του ΚΕΦΙΜ για την ανταγωνιστικότητα.
Ο ίδιος ανέφερε ότι στο προϋπολογισμό του 2020 η αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων αναμένεται στο 13,4%, ενώ ιδιαίτερα υψηλή θα είναι η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων της Γενικής Κυβέρνησης.  
Επίσης ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι η φορολογία την περίοδο 2016-2018 υπερέβη τους στόχους του προγράμματος κατά 11,4 δις. που αντιστοιχεί σε 2% του ΑΕΠ σε κάθε έτος.
Αντίστοιχα η αύξηση των ληξιπρόθεσμων ήταν της τάξης των 18,6 δις. που αντιστοιχεί στο 4% του ΑΕΠ.
Αθροιστικά το σύνολο φτάνει σε μια υπερ-φολόγηση της τάξης των 30 δις. ευρώ.
Παράλληλα ο κ. Σκυλακάκης η ευκαιρία είναι τώρα να απαλλαγούμε από αυτό το υπερβολικό φορολογικό βάρος και η πολιτική μας να αντιστρέψει την εικόνα μιας υπερφορολογημένης οικονομία σε μια οικονομία με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Από την πλευρά  ο Daniel Bunn Διευθυντής Διεθνών Δράσεων του Tax Foundation, ανέφερε ότι στη διεθνή φορολογική ανταγωνιστικότητα για το 2019 στην πρώτη πεντάδα είναι η Εσθονία, Νέα Ζηλανδία, Λιθουανία και Ελβετία, ενώ η χώρα μας κατατάσσεται 30η από τις 36 χώρες του ΟΟΣΑ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης