Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon (πρωθυπουργός Σκωτίας): Επιμένει σε νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας το 2020

Sturgeon (πρωθυπουργός Σκωτίας): Επιμένει σε νέο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας το 2020
Πρόθεση της πρωθυπουργού της Σκωτίας είναι να ζητήσει εξουσιοδότηση από τη βρετανική κυβέρνηση για τη διεξαγωγή ενός ακόμη δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, το 2020
Στη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας επιμένει η  πρωθυπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon.
Την πρόθεσή της να ζητήσει την εξουσιοδότηση από τη βρετανική κυβέρνηση, πριν από το τέλος του 2019, για τη διεξαγωγή ενός ακόμη δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, επανέλαβε σήμερα στην ομιλία της κατά την τελευταία μέρα των εργασιών του συνεδρίου του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας (SNP) που έγινε στο Αμπερντίν.
Η Sturgeon υπογράμμισε στην ομιλία της ότι η διαδικασία για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος --το οποίο, όπως είπε, θέλει να γίνει εντός του 2020-- θα πρέπει να είναι νόμιμη, να έχει την αναγνώριση της διεθνούς κοινότητας και να επιτρέπει στην πλειοψηφία να εκφραστεί ξεκάθαρα και με σαφήνεια.
Τόσο ο πρωθυπουργός Boris Johnson όσο και το κόμμα των Εργατικών έχουν αποκλείσει πολλές φορές το ενδεχόμενο να συμφωνήσουν σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα.
Αναφερόμενη στην άρνησή τους, η Sturgeon απηύθυνε το ερώτημα από το βήμα του συνεδρίου «ποιος τους δίνει το δικαίωμα να αρνούνται στους Σκοτσέζους πολίτες τη δυνατότητα να επιλέγουν το δικό τους μέλλον;» ενώ προειδοποίησε τον επικεφαλής των Εργατικών Jeremy Corbyn να μην μπει στη διαδικασία να ζητήσει την υποστήριξη του SNP σε ένα κοινοβούλιο χωρίς πλειοψηφία.
Σε ό,τι αφορά το Brexit, η Sturgeon δήλωσε ότι το σχέδιο που προτείνει o Boris Johnslon δεν ωφελεί τη Σκωτία, η οποία δεν έχει κανένα λόγο όσον αφορά την μελλοντική της σχέση με την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης