Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η μητέρα των δικών της Creta Farms και τα δύο στρατόπεδα

tags :
Η μητέρα των δικών της Creta Farms και τα δύο στρατόπεδα
Ποιοι στηρίζουν το αίτημα των τραπεζών και ποιος αντιδρά - Το who is who της προσωρινής διοίκησης που προτείνουν οι τράπεζες
Η κρισιμότερη δίκη στην ιστορία της Creta Farm διεξάγεται σήμερα (16/10) στις 12 το μεσημέρι μετά την προσφυγή των τραπεζών οι οποίες ζητούν το διορισμό προσωρινής διοίκησης προκειμένου η εταιρία να ξεκινήσει τις διαδικασίες υπαγωγής στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα και να ολοκληρωθεί ομαλά η ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέρ των αιτήματος των τραπεζών θα παρέμβουν οι εργαζόμενοι της εταιρίας αλλά και η πλευρά του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη ενώ δεν φαίνεται ότι θα συμβεί το ίδιο με τον κ. Εμ. Δομαζάκι.
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η πλευρά του κ. Εμ. Δομαζάκι αναμένεται να επιχειρήσει είτε την αναβολή της δικασίμου είτε την έκδοση αρνητικής απόφασης επί του αιτήματος των τραπεζών.
Το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχία στις τράπεζες που θεωρούν ότι σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η προσωρινή διοίκηση η εταιρία είναι ιδιαίτερα πιθανό να καταρρεύσει πριν το τέλος του μήνα λόγω κινήσεων των πιστωτών και να τιναχθεί στον αέρα η προσπάθεια διάσωσής της μέσω στρατηγικού επενδυτή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τράπεζες προτείνουν η προσωρινή διοίκηση να έχει τα εξής τρία μέλη Λυκούργο Παπαγιαννόπουλο (προτεινόμενος Πρόεδρος, Στέφανο Ξενάκη και Δημήτριο Τσίρμπα.
Η πρόταση διατυπώθηκε μέσω επιλογής από λίστα υποψηφίων που προσκόμισε η Ernst & Young.
O κ. Παπαγιαννόπουλος είναι κατασκευαστής κτιρίων και κτηματομεσίτης καθώς και ιδιοκτήτης της συμβουλευτικής εταιρίας χώρου των κατασκευών LVP Advanced Investment Group.
Ο κ. Ξενάκης είναι οικονομολόγος-συγγραφέας ενώ εμφανίστηκε και ως μέλος του ΔΣ της Euromedica ενώ έχει διατελέσει στέλεχος και μέλος του ΔΣ της Πήγασος και του Πρακτορείου Διανομής Τύπου Ευρώπη.
Ο κ. Τσίρμπας είναι εταίρος και διαχειριστής ΙΚΕ που δραστηριοποιείται στην χονδρική και λιανική εμπορία κρεάτων, οπωρολαχανικών και λοιπών ειδών διατροφής.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης