Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο υπεράκτιος φόβος της πτώχευσης και η παράδοξη ηρεμία της διοίκησης της Folli Follie

tags :
Ο υπεράκτιος φόβος της πτώχευσης και η παράδοξη ηρεμία της διοίκησης της Folli Follie
«Ουδέν κακό αμιγές καλού», η στωική ρήση ταιριάζει γάντι  στη Folli Follie  μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσαν δύο ομολογιούχοι
«Ουδέν κακό αμιγές καλού», η στωική ρήση ταιριάζει γάντι στη Folli Follie μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσαν δύο ομολογιούχοι και συζητείται σήμερα (16/10) στο Πρωτοδικείο  Αθηνών.
Το αίτημα των δυο ομολογιούχων λειτούργησε ως μοχλός πίεσης έναντι των ομολογιούχων που μέχρι σήμερα αρνούνταν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για συμφωνία καθώς  απαιτούσαν διαρκώς περισσότερα οικονομικά οφέλη από την εταιρεία.
Το αίτημα της πτώχευσης κατά της Folli  Follie διαφοροποίησε αισθητά τη στάση των ομολογιούχων που πλέον  βάζουν» νερό στο κρασί τους».
Πλέον αναζητείται μια συμφωνία με καλύτερους  όρους σε σχέση με το παρελθόν  ανάμεσα  στις δύο πλευρές, που είναι αναγκαία  για να υποβληθεί το αίτημα  ένταξης της εταιρείας στο άρθρο 106 δ) του Πτωχευτικού Κώδικα  αλλά  χρειάζεται η έγκριση  από  το 60% των  ομολογιούχων ως πιστωτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος  κ. Αβραάμ Γούναρης βρίσκεται στο Λονδίνο  και έχει  συναντήσεις με τους εκπροσώπους αναζητώντας τον κοινό τόπο και για τις δύο πλευρές.  
Το πλαίσιο των συνομιλιών γίνεται σε καλό κλίμα χωρίς ωστόσο να δίνει  άμεσο   αποτέλεσμα.
Ο κίνδυνος της πτώχευσης της εταιρείας έφερε ανησυχία στους  ομολογιούχους που τώρα θέλουν να  κατοχυρώσουν τα δικά τους δικαιώματα έναντι των δύο ομολογιούχων που τράβηξαν το δικό τους δρόμο διεκδικώντας τα χρήματά τους.
Πρόκειται για την εταιρεία Valartis International Ltd με έδρα τις Βρετανικές  Παρθένους Νήσους και η DarsI Investment που εμφανίζει ως έδρα τις Παρθένους Νήσους.
Αξίζει  να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρείες είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά  της Folli Follie ζητώντας να μην μεταβληθεί η περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας.
Η  απόφαση  του Πρωτοδικείου Αθηνών δίνει το δικαίωμα στους δύο ομολογιούχους για μη  μεταβολή των παγίων στοιχείων της εταιρείας συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση της Folli Follie δεν ανησυχεί από το αίτημα πτώχευσης καθώς θεωρεί αρκετά δύσκολο  ως νομικό θέμα να γίνει αποδεκτό από την έδρα του Δικαστηρίου.
Οι  νομικοί που έχουν αναλάβει  τη διαχείριση της υπόθεσης  κρατούν  κλειστά τα χαρτιά  του αναφορικά με την τακτική που θα ακολουθήσουν.
Πάντως  η εταιρεία  είναι σε θέση  να προσκομίσει στοιχεία ότι δεν έχει άλλες οφειλές πέρα των ομολογιούχων ενώ  οι τρέχουσες υποχρεώσεις της εταιρείας από πληρώνονται κανονικά .
Οι νομικοί της εταιρείας  πιθανόν να έχουν στα χέρια τους και επιστολές ομολογιούχων που θα διαφωνούν με το αίτημα πτώχευσης κατά της εταιρείας.
Ωστόσο η διοίκηση απέφυγε  να έρθει σε συμφωνία με τους δύο ομολογιούχους για να αποσύρουν το αίτημα πτώχευσης.
Τέλος  να σημειωθεί ανάμεσα στη νομική υπεράσπισης της  Folli Follie  πιθανόν να είναι  και ο αίτημα αναβολής εκδίκασης της υπόθεσης των  δυο ομολογιούχων  με την προσδοκία  να έρθει  πρώτα  η συμφωνία ανάμεσα  στου ομολογιούχους  και  την εταιρεία  για την κατάθεση αιτήματος ένταξης στο άρθρο 106 δ).
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankinhgnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης