Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας – Παρών στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας – Παρών στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker
Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη 16/10 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συμμετάσχει αύριο Πέμπτη 17/10 στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Η συμμετοχή του κ.Τσίπρα στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και για τις εξελίξεις στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό, καθώς οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές προσκαλούν τον κ.Τσίπρα να δώσει το παρών στη σύνοδο δεδομένου ότι δεν είναι πλέον πρωθυπουργός και ότι είναι αρχηγός κόμματος που ανήκει σε άλλη παράταξη στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα ακόμα «χτύπημα» κατά του Κινήματος Αλλαγής που βλέπει ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι Σοσιαλιστές να δίνουν «βήμα» στον Αλέξη Τσίπρα.
Σημειώνεται πως σήμερα Τετάρτη 16/10 ο κ.Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker ενώ αύριο Πέμπτη στις 09:00 πμ, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Maria Sassoli.
Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τα προεδρεία των Ευρωομάδων της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και των Πρασίνων ενώ στις 12:45 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική του PES.
Τέλος, στις 16:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στο ετήσιο φόρουμ State of Europe που διοργανώνει το think tank "Friends of Europe".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης