Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας προδοσίας

tags :
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας προδοσίας
Η τελευταία προδοσία σε βάρος των Κούρδων έχει προκαλέσει σοκ, όχι γιατί δεν ήταν αναμενόμενη, αλλά γιατί αναδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο την απύθμενη υποκρισία της Δύσης
Πολύ μελάνι έχει χυθεί τις τελευταίες ημέρες για τις κατ' επανάληψη προδοσίες των Αμερικανών σε βάρος του πολύπαθου κουρδικού λαού, ωστόσο φαίνεται ότι το πάθημα δεν έγινε μάθημα.
Για άλλη μια φορά οι ΗΠΑ άφησαν στην τύχη του έναν λαό που παλεύει εδώ και αιώνες για το δίκιο του, έναν λαό που έχει πέσει θύμα γεωπολιτικών παιχνιδιών, αλλά και λάθος επιλογών των ηγεσιών του, έναν λαό έρμαιο στις διαθέσεις των ισχυρών.
Η τελευταία προδοσία σε βάρος των Κούρδων έχει προκαλέσει σοκ, όχι γιατί δεν ήταν αναμενόμενη, αλλά γιατί αναδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο την απύθμενη υποκρισία της Δύσης.
Οι Κούρδοι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) συνέβαλαν καθοριστικά στην εξάλειψη μιας από τις χειρότερες απειλές στη σύγχρονη εποχή.
Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος απειλούσε να βυθίσει στο σκοτάδι, όχι μόνο τη Συρία, αλλά και την Ευρώπη, η οποία υπέφερε από μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Η συνεισφορά των Κούρδων της Συρίας σε αυτή τη δίχως αύριο μάχη, υπήρξε κάτι παραπάνω από καθοριστική.
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και στους κύκλους του αμερικανικού στρατού επικρατεί οργή για την προδοσία σε βάρος των Κούρδων.
Αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού αλλά και απλοί στρατιώτες αποθεώνουν τους Κούρδους μαχητές, όχι συντηρώντας απλώς κάποιον μύθο, αλλά περιγράφοντας όσα πραγματικά έζησαν δίπλα τους στο πεδίο της μάχης.
Οι μαρτυρίες τους στο Foreign Policy είναι ενδεικτικές.
"Απίστευτα δίκαιοι, μέσα τους, στην καρδιά τους.
Θα προτιμούσαν να τραυματίσουν τους εαυτούς τους παρά να βλάψουν έναν πολίτη", αναφέρει Αμερικανός αξιωματικός, ο οποίος πολέμησε μαζί με τους Κούρδους κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Την ίδια ώρα, κανουν λόγο για οργανωτικές ικανότητες που δεν έχουν ξαναδεί σε λαούς της Μέσης Ανατολής.
Οι μαρτυρίες τους αναφέρουν ότι η λειτουργία των περιοχών που περιήλθαν στον έλεγχο τους μετά την ήττα του ISIS είναι υποδειγματική σε επίπεδο διακυβέρνησης, εκπαίδευσης και δικαιοσύνης, με τις γυναίκες να βρίσκουν τη θέση που τους αρμόζει, όχι μόνο στο πεδίο της μάχης, αλλά και στην κοινωνία.
Αυτόν τον λαό πρόδωσε ο Τrump, αυτόν τον λαό που συμμάχησε με τη Δύση κατά των ισλαμοφασιστων επέλεξε να εγκαταλείψει στο έλεος του Erdogan.
Απόφαση η οποία είχε προαναγγελθεί από τα τέλη του 2018.
Κανείς δεν είναι δυνατόν να προβλέψει τις εξελίξεις στην περιοχή, ιδιαίτερα μετά τη συμμαχία των Κούρδων με τον Assad, η οποία αποτελεί άλλον έναν επώδυνο συμβιβασμό για τον κουρδικό λαό.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Κούρδοι προδώθηκαν αλλά δεν σε καμία περίπτωση δεν αιφνιδιαστηκαν.
Η ηθική δεν χωράει στα γεωπολιτικά παζάρια κι αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη ο κουρδικός λαός, οι ηγέτες του οποίου επαναλαμβάνουν διαρκώς το ίδιο λάθος.
Απλά αλλάζει όνομα ο δυνάστης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης