Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Αυλαία στην Προανακριτική για το ρόλο Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis

tags :
Βουλή: Αυλαία στην Προανακριτική για το ρόλο Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis
Αρνείται τις κατηγορίες ο Δ. Παπαγγελόπουλος και απειλεί με αποκαλύψεις
Αυλαία σήμερα Τετάρτη 16/10 για την Προανακριτική Επιτροπή, η οποία καλείται να διερευνήσει το ρόλο του τέως υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis και εάν προκύπτουν τυχόν ποινικές ευθύνες για τον ρόλο και τις παρεμβάσεις που κατηγορείται ότι είχε στη Δικαιοσύνη.
Τα αδικήματα σε βάρος του κ.Παπαγγελόπουλου αφορούν ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών (άρθρο 46 παρ.1 σε συνδυασμό με άρθρο 239 ΠΚ), πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος (άρθρο 186 παρ. 1 και 2 ΠΚ), ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος (άρθρο 46 παρ.1 σε συνδυασμό με άρθρο 259 ΠΚ και άρθρο 259 ΠΚ αυτοτελώς) και ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση (άρθρο 224 παρ. 1 ΠΚ).
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί εκλογή προεδρείου ενώ το επόμενο διάστημα θα καθοριστεί και το οργανόγραμμα (κλήσεις μαρτύρων κ.λπ.).
Σημειώνεται  πως η Επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει σε διάστημα δύο μηνών το πόρισμα της, το οποίο θα αποφαίνεται για το εάν τελικά συντρέχουν λόγοι προκειμένου να παραπεμφθεί ή όχι ο κ. Παπαγγελόπουλος σε Ειδικό Δικαστήριο.
Στην επιτροπή μετέχουν 25 βουλευτές, και συγκεκριμένα 14 από την ΝΔ (Παναγής Καππάτος, Κώστας Καραγκούνης, Σταύρος Κελέτσης, Κώστας Κυρανάκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κώτσηρας, Αννα – Μάνη Παπαδημητρίου, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Μπούγας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα – Πάλιουρα, Θανάσης Πλεύρης, Ζωή Ράπτη, Νίκος Βασίλειος Υψηλάντης) και 7 από τον ΣΥΡΙΖΑ (Δωρα Αυγέρη, Γιάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζανακόπουλος).
Το Κίνημα Αλλαγής θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και την Ευαγγελία Λιακούλη, από το ΚΚΕ θα μετέχει ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος, και από την Ελληνική Λύση ο κ. Βασίλης Βιλιάρδος.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμφθηκε σε Προανακριτική με 173 ψήφους.
Ο κ.Παπαγγελόπουλος έχει αρνηθεί όλες τις εις βάρος του κατηγορίες και έχει διαμηνύσει ότι θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις σχετικά με τους «πρωτεργάτες» της εν λόγω υπόθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης