Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αμετάβλητος στο 1,7% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2019 - Κατώτερος των εκτιμήσεων

Βρετανία: Αμετάβλητος στο 1,7% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο 2019 - Κατώτερος των εκτιμήσεων
Οι τιμές παραγωγού στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησαν κατά -0,5% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018
Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Σεπτέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (16/10) στοιχεία της Στιατισκής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς η άνοδος στις τιμές της ενέργειας αντιστάθμισε την πτώση που σημειώθηκε στις τιμές καυσίμων.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,7%, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ετήσιος ΔΤΚ θα διαμορφωθεί στο 1,8%.
Σύμφωνα με την ONS, οι τιμές καυσίμων κατέγραψαν ετήσια πτώση της τάξεως του -1%, ενώ αντίθετα οι τιμές ρεύματος και υγραερίου κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,8% και +1,2% αντίστοιχα.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία, οι τιμές παραγωγού στη Βρετανία υποχώρησε κατά -0,5% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019, στο 1,2%, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράγηκε οριακή πτώση της τάξεως του -0,1%.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι τιμές παραγωγού θα υποχωρήσουν κατά -0,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, στο 1,3%
Οι τιμές καυσίμων υποχώρησαν κατά -1,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ενώ σε μηνιαία βάση καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -0,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης