Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γυρίζει την πλάτη στις ΗΠΑ η Γερμανία... στην Huawei η υποδομή 5G - Φόβοι για αντίποινα

tags :
Γυρίζει την πλάτη στις ΗΠΑ η Γερμανία... στην Huawei η υποδομή 5G - Φόβοι για αντίποινα
Η απόφαση της Γερμανίας να επιτρέψει την πρόσβαση στο δίκτυο της Huawei θα μπορούσε επίσης να έχει επιπτώσεις για την υπόλοιπη Ευρώπη
Μπορεί οι αμερικανοί αξιωματούχοι να ζητούν από την Ευρώπη τον αποκλεισμό της Huawei, αλλά η Γερμανία ανακοίνωσε ότι δεν θα απαγορεύσει στον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα να συνδράμει στην οικοδόμηση των εθνικών δικτύων 5G της.
Η κίνηση είναι ένα πλήγμα για τις ΗΠΑ, οι οποίες πιέζουν τους συμμάχους τους να αποκλείσουν την Huawei από την υποδομή 5G, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία της στα δίκτυα θα επέτρεπε την κινεζική κατασκοπεία.
Χώρες όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν ήδη απαγορεύσει την εταιρεία από τα οικιακά τους δίκτυα.
Σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, οι οργανώσεις ενδέχεται να υποχρεωθούν να παραδώσουν δεδομένα στο κράτος, εφόσον το ζητήσουν, αλλά η Huawei έχει επανειλημμένα αρνηθεί ισχυρισμούς ότι η παρουσία της στα δίκτυα 5G θα λειτουργούσε ως κερκόπορτα για την Κίνα.
Η Huawei έχει ήδη εργαστεί σε δοκιμές 5G με την Deutsche Telekom και έχει ήδη προμηθεύσει εξοπλισμό σε όλους τους φορείς τηλεπικοινωνιών της Γερμανίας.
Η απόφαση της Γερμανίας να επιτρέψει την πρόσβαση στο δίκτυο της Huawei θα μπορούσε επίσης να έχει επιπτώσεις για την υπόλοιπη Ευρώπη.
Άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν έχουν ακόμη λάβει τελική απόφαση για την Huawei.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης