Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πάνω στο κλείσιμο της αγοράς – Μπορούσε και καλύτερα αλλά δυσκολεύεται πάνω από τις 860 μονάδες

tags :
Πάνω στο κλείσιμο της αγοράς – Μπορούσε και καλύτερα αλλά δυσκολεύεται πάνω από τις 860 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Θα μπορούσε να πάει καλύτερα σήμερα, αλλά προτίμησε τη συσσώρευση με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Οι τράπεζες είχαν ήπιες πωλήσεις οι οποίες δεν προκάλεσαν ανησυχίες.

Το ζητούμενο είναι αν θα υπερβεί τις 865 μονάδες ο γενικός δείκτης, ώστε να δώσει κίνηση προς τα υψηλά έτους, ή κάπου εδώ εξαντλείται η αγοραστική δύναμη και κορυφώνει η κίνηση.

JUMBO: Όπως φάνηκε και από την πορεία της μετοχής στο ταμπλό τα αποτελέσματα κινήθηκαν εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών, όπως και το μέρισμα, το οποίο αυξάνεται αλλά οι αναλυτές μάλλον το περίμεναν.

ΟΠΑΠ: Η δημόσια πρόταση έχει βάλει μία γραμμή στήριξης στη μετοχή και δεν την πλησιάζει. Σήμερα είχε καλή συμπεριφορά με υψηλό όγκο για τα δεδομένα της ημέρας.

ΟΤΕ: Δεν κάνει πίσω και πάει να δοκιμάσει τις αντοχές της κρίσιμης κατά την ταπεινή μας άποψη αντίστασης. Ωραία συμπεριφορά στο ταμπλό και σήμερα. Μας αρέσουν οι ταμειακές ροές και η διάρθρωση του ισολογισμού αλλά θα θέλαμε και βελτίωση κερδών μιας και η αποτίμηση έχει ξεπεράσει τα 6,3 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή η εικόνα τους και μπόρεσαν προς το τέλος της συνεδρίασης να μαζέψουν τις απώλειες. Ακόμα και η Πειραιώς που βρέθηκε μέχρι και τα 2,9060 ευρώ κατάφερε λίγο πριν το κλείσιμο να γυρίσει σχεδόν αμετάβλητη. Η Eurobank είχε την πιο αδύναμη εικόνα μέχρι λίγο πριν το κλείσιμο.

REDS: Ξεχώρισε λόγω των πληροφοριών για «ξεκλείδωμα» της επένδυσης στο οινοποιείο Καμπάς, η οποία είναι κολλημένη εδώ και πολλά χρόνια. Με υψηλό όγκο συναλλαγών η μετοχή και σημαντική άνοδο

MLS: Προσπαθεί να ανακάμψει και κάνει ακόμα υψηλό όγκο, ο οποίος μπορεί και ένα μέρος του να οφείλεται σε trading βραχυπρόθεσμων επενδυτών. Ο θεσμικός προφανώς τελείωσε, ενώ κάποιοι άλλοι μεγάλοι δεν πουλάνε υποστηρίζουν κάποιες πηγές της στήλης.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Συνεχίζονται οι μεγάλοι όγκοι στη μετοχή. Μαζεύεται πάντως η προσφορά μεταξύ 0,41-0,44 ευρώ. Χρειάζεται υπομονή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Έχουμε την εντύπωση πως οι μάχες εδώ συνεχίζονται, με τους πωλητές να προσπαθούν να ρίξουν την τιμή αλλά να μη θέλουν να χάσουν πολλά κομμάτια. Οι αγοραστές από την άλλη όποτε βρίσκουν κομμάτια τα αγοράζουν με άνεση κάτω από τα 2,30 ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Και εδώ νομίζουμε πως οι μάχες συνεχίζονται με τη μετοχή να πηγαίνει από τα 1,90 ευρώ στα 2,15 ευρώ σχεδόν και να γυρίζει πιο πίσω.

CRETA FARMS: Αρκετοί δικηγόροι σήμερα στη συζήτηση για το αίτημα των τραπεζών για ορισμό προσωρινής διοίκησης. Οι μισοί τουλάχιστον ήταν με την πλευρά του Μάνου Δομαζάκι. Υπήρξε ένταση από την πλευρά κάποιων δικηγόρων.

Η πλευρά Μάνου Δομαζάκι ανέφερε τον Τάκη Δομαζάκη ως υπαίτιο για την κατάσταση της εταιρείας. Η στήλη που παρακολουθεί τους ισολογισμούς εδώ και πολλά χρόνια διαβάζει αλλιώς τις εξελίξεις.

Εντύπωση πάντως μας έκανε στη δίκη η πρόεδρος του δικαστηρίου, η οποία δεν είχε εικόνα για την κατάσταση της εταιρείας. Ούτε για τα οικονομικά, ούτε για το τι έχει συμβεί στο παρελθόν.

MODA BAGNO: Περισσότερα από 30 χιλ. τεμάχια άλλαξαν χέρια μεταξύ 0,48 ευρώ και 0,52 ευρώ.


Η στήλη βγαίνει σε ολιγοήμερη άδεια και επιστρέφει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης