Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: τα νοικουριά στην Αργεντινή θα περιορίσουν τις δαπάνες τους το 2020 καθώς η κρίση επιδεινώνεται

tags :
Moody's: τα νοικουριά στην  Αργεντινή θα περιορίσουν τις δαπάνες τους το 2020 καθώς η κρίση επιδεινώνεται
Σε μια νέα έκθεση, η Moody's Investors Service αναφέρει ότι η ιδιωτική κατανάλωση στην Αργεντινή θα υποστεί το 2020, συρρίκνωση
Σε μια νέα έκθεση, η Moody's Investors Service αναφέρει ότι η ιδιωτική κατανάλωση στην Αργεντινή θα υποστεί το 2020, συρρίκνωση λόγω της αρνητικής πορείας της οικονομίας και την επιδείνωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών από την αβεβαιότητα που προκαλούν η πολιτική και χρηματοπιστωτική αναταραχή.
«Το πρώτο εξάμηνο του 2019, τα νοικοκυριά της Αργεντινής περιορίζουν σημαντικά τις δαπάνες τους, ενισχύοντας την οικονομική δυσφορία που ξεκίνησε με τη χρηματοπιστωτική αναταραχή στα μέσα του 2018», αναφέρει η Moody's.
Μετά από τη συρρίκνωση κατά 1,7% το 2018, το ΑΕΠ θα μειωθεί πιθανότατα κατά 3,8% το 2019 και 2,5% το 2020, σημειώνοντας τρία συναπτά έτη ύφεσης τονίζει ο οίκος αξιολόγησης.
Σύμφωνα με την Moody's, η ανεργία ενδέχεται να συνεχίσει να αυξάνεται έως το 2020, καθώς η οικονομική συρρίκνωση της Αργεντινής επεκτείνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προσθέτοντας σημαντική πίεση στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Επιπλέον, ο υψηλός πληθωρισμός θα συνεχίσει να περιορίζει την αγοραστική δύναμη για τους καταναλωτές της Αργεντινής το 2020.
Η μείωση των προοπτικών απασχόλησης και ο υψηλός πληθωρισμός περιορίζουν την ικανότητα των καταναλωτών να αποσύρουν την οικονομία από την ύφεση.
Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα πολιτικής, αυξάνουν το κόστος της πίστωσης σε μη προσβάσιμα επίπεδα για τους περισσότερους καταναλωτές στην Αργεντινή και οι συνεχιζόμενες αρνητικές  συνθήκες λειτουργίας θα αποδυναμώσουν περαιτέρω την ικανότητα των καταναλωτών να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης