Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Η Fed θα πρέπει να είναι «επιθετική» για να αντιμετωπίσει τον χαμηλό πληθωρισμό

Evans (Fed): Η Fed θα πρέπει να είναι «επιθετική» για να αντιμετωπίσει τον χαμηλό πληθωρισμό
Η Fed θα πρέπει να κινηθεί πιο επιθετικά για να πετύχει τον στόχο του πληθωρισμού
Ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων βάζει όρια στο τι μπορεί να επιτελέσει η Federal Reserve με την νομισματική της πολιτική, ανέφερε ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans.
Το περιβάλλον αυτό καθιστά σημαντικό για την Fed να μειώσει προοδευτικά τα επιτόκια, όταν οι κίνδυνοι φαίνεται να παρέχουν ένα «μαξιλάρι» για την οικονομία.
Ο Evans τόνισε πως όταν ο πληθωρισμός είναι χαμηλός, η παροχή μεγάλων «ευκολιών» μπορεί να βοηθήσει την Federal Reserve να επιτύχει τον στόχο της για τον πληθωρισμό νωρίτερα.
Αντιθέτως, η μη ανάληψη επιθετικών ενεργειών μπορεί να προκαλέσει την αγκύλωση των πληθωριστικών προσδοκιών σε χαμηλά επίπεδα.
«Κατά την άποψή μου, αυτές οι διαφορές σημαίνουν πως πρέπει να δράσουμε επιθετικά για να ωθήσουμε τον πληθωρισμό», τόνισε ο Evans.
Ο Evans υπογράμμισε τη σημασία της ταχείας αντίδρασης σε κινδύνους προς τα κάτω, καθιστώντας την υπόθεση ότι η Fed θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια αργότερα εάν χρειαστεί.
«Οποιαδήποτε υπέρβαση θα μπορούσε να ελεγχθεί με μέτριες αυξήσεις επιτοκίων», δήλωσε.
Ο Evans επιπλέον, υπεραμύνθηκε των δύο μειώσεων των επιτοκίων τις οποίες ενέκρινε η Fed τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο 2019, τονίζοντας πως «η νομισματική πολιτική βρίσκεται σε καλή θέση αυτήν την στιγμή».
Εξάλλου έχει ήδη τονίσει πως θα μεταβεί στη συνάντηση της Fed στις 29 και 30 Οκτωβρίου «με ανοιχτούς ορίζοντες», αναφορικά με το πώς θα κατευθυνθεί η πολιτική της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης