Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

«Παιχνίδια πολέμου» στην Αρκτική από τη Ρωσία

tags :
«Παιχνίδια πολέμου» στην Αρκτική από τη Ρωσία
Ο ρωσικός στρατός θα εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους σε στρατιωτική άσκηση
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένας νέος ψυχρός πόλεμος που ακμάζει στην Αρκτική.
Οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνας και αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να στρατιωτικοποιήσουν τμήματα της Αρκτικής.
Η πρώτη χώρα που θα κυριαρχήσει στην Αρκτική θα γίνει η επόμενη υπερδύναμη και ενδεχομένως θα ελέγξει φυσικούς πόρους αξίας 35 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που «κρύβονται» κάτω από τους πάγους.
Προετοιμάζοντας έναν σκληρό αγώνα στην Αρκτική, ίσως στα τέλη της δεκαετίας του 2020 / αρχές της δεκαετίας του 2030, η Ρωσία ξεκίνησε μαζικά παιχνίδια πυρηνικού πολέμου σε ολόκληρη την περιοχή της Αρκτικής αυτής της εβδομάδας, ανέφερε η εφημερίδα The Moscow Times.



Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι 12.000 Ρώσοι στρατιώτες, 100 μαχητικά αεροπλάνα και βομβαρδιστικά θα προχωρήσουν σε επιθετικές και αμυντικές ασκήσεις στην Αρκτική για να δείξουν την ετοιμότητα των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο  Άμυνας οι στρατιωτικές δυνάμεις θα προχωρήσουν σε εκτοξεύσεις πυραύλων Cruise και βαλλιστικών πυραύλων σε διάφορες τοποθεσίες.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η άσκηση αποσκοπεί στην εκτίμηση του επιπέδου στρατιωτικής εκπαίδευσης του προσωπικού.
Η άσκηση περιλαμβάνει επιχειρησιακές ομάδες από τα κεντρικά όργανα της στρατιωτικής διοίκησης, καθώς και σχηματισμούς και μονάδες των στρατιωτικών δυνάμεων πυραύλων.
Περιλαμβάνει επίσης σχηματισμούς και στρατιωτικές μονάδες οι οποίες στοχεύουν στην παροχή βοήθειας στις στρατηγικές δυνάμεις αποτροπής καθώς και στις ειδικές δυνάμεις για την ανίχνευση των ελιγμών του εχθρού.
Προειδοποιήσεις πλοήγησης έχουν αναρτηθεί για πολιτικά αεροσκάφη και πλοία στα βόρεια παράλια της Ρωσίας, που βρίσκονται μέσα στον Αρκτικό Κύκλο.
Επιπλέον, οι ασκήσεις περιλαμβάνουν αεροδρόμια και μονάδες της αεροπορίας, καθώς και εκπαιδευτικά πεδία των στρατιωτικών περιοχών, του Βορείου Στόλου και των θαλάσσιων εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων στις θάλασσες Μπάρεντς, Βαλτική, Μαύρη, Οχτότσκ και Κασπία.
Με την δοκιμασία που διεξάγεται τόσο στην Ευρωπαϊκή Αρκτική όσο και στην Άπω Ανατολή, οι βαλλιστικοί πυραύλοι θα πετούν κατά μήκος της Αρκτικής. Στην ευρωπαϊκή ενότητα, οι εκτοξεύσεις πυραύλων πιθανόν θα πραγματοποιηθούν τόσο από ένα υποβρύχιο κλάσης Delta-IV όσο και από ένα Το υποβρύχιο της κατηγορίας Borei που στοχεύει στη σειρά Kura, ενώ οι πύραυλοι που εκτοξεύονται από υποβρύχια του Ειρηνικού Στόλου στην Άπω Ανατολή θα χτυπήσουν το σημείο δοκιμών Chizha στη δυτική Αρκτική της Ρωσίας.
Η πολεμική άσκηση έρχεται καθώς η Μόσχα και το Πεκίνο εγκαθιστούν τον «πολικό δρόμο του μεταξιού» στην Αρκτική, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας λιώνει τους πάγους και δημιουργεί σε νέες ναυτιλιακές οδούς και οικονομικές ευκαιρίες.



Η περιοχή της Αρκτικής φιλοξενεί τουλάχιστον το 20-25% των αναξιοποίητων πηγών ορυκτών καυσίμων παγκοσμίως, μαζί με ορυκτά, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού, του αργύρου, διαμαντιών, χαλκού, τιτανίου, γραφίτη, ουρανίου και άλλων ορυκτών σπανίων γαιών.
Η πρώτη χώρα που θα εξασφαλίσει κυριαρχία στην Αρκτική θα μπορούσε να είναι η επόμενη παγκόσμια υπερδύναμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης