Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι ταραχές στην Βαρκελώνη - Αίτημα αλλαγής έδρας του αγώνα Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης

Συνεχίζονται οι ταραχές στην Βαρκελώνη - Αίτημα αλλαγής έδρας του αγώνα Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης
Μαίνονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στην Καταλονία
Συνεχίζονται οι ταραχές στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, Βαρκελώνη, μετά τις διαμαρτυρίες που έχουν ξεσπάσει εξαιτίας της πρόσφατης καταδίκης των Καταλανών Αυτονομιστών Ηγετών.
Οι ασυνήθιστα μεγάλες συγκρούσεις αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τις ισπανικές και περιφερειακές αρχές.
Οι αστυνομικοί συγκρούονται με τους διαδηλωτές και σε άλλες πόλεις της Καταλονίας, στην Ταραγόνα, την Λέιδα και το Σαμπαντέλ. 
Στην Βαρκελώνη, 40.000 άνθρωποι μετείχαν σε διαδήλωση που έγινε προτού ξεσπάσουν συγκρούσεις ανάμεσα σε μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές, που είχαν ως επί το πλείστον καλυμμένο το πρόσωπο, με τους αστυνομικούς.
Ένας εκπρόσωπος της καταλανικής περιφερειακής κυβέρνησης υπέρ της ανεξαρτησίας δήλωσε γρήγορα ότι οι αυτονομιστές είχαν αποδείξει ότι ήταν ειρηνικοί και ότι μια απομονωμένη ομάδα συμπεριφέρθηκε βίαια, προσβάλλοντας τη φήμη τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η λειτουργία της γραμμής τρένων υψηλής ταχύτητας μεταξύ της Βαρκελόνης και της Γαλλίας διεκόπη έπειτα από ενέργεια δολιοφθοράς. Πορείες θα ξεκινήσουν εξάλλου σήμερα από πέντε καταλανικές πόλεις για να καταλήξουν στην Βαρκελόνη την Παρασκευή, ημέρα "γενικής απεργίας" και μαζικών διαδηλώσεων.
Εξαιτίας των βίαιων συγκρούσεων υπάρχουν σκέψεις να αλλάξει έδρα ο αγώνας Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου στο Καμπ Νόου.
Οι φόβοι επεισοδίων οδηγούν την ισπανική La Liga σε αίτημα να μεταφερθεί η έδρα του σπουδαίου ντέρμπι από την Βαρκελώνη στη Μαδρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης