Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Έχουμε συμφωνήσει σε όλα με τη Μ. Βρετανία εκτός από το ΦΠΑ

tags :
Barnier (ΕΕ): Έχουμε συμφωνήσει σε όλα με τη Μ. Βρετανία εκτός από το ΦΠΑ
Προβληματισμός για τον χρόνο που απομένει προκειμένου να εξεταστούν πλήρως οι λεπτομέρειες της συμφωνίας ΕΕ – Μ. Βρετανίας
Την θέση ότι οι διαπραγματευτές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν συμφωνήσει σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα όσον αφορά το Brexit με μοναδική εξαίρεση τον ΦΠΑ διατύπωσε ο επικεφαλής ευρωπαίος διαπραγματευτής Michel Barnier κατά την ενημέρωση των πρεσβευτών των κρατών-μελών της ΕΕ σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το Brexit.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Barnier είπε πως οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμούς στα ακανθώδη ζητήματα των τελωνειακών ελέγχων, της Βόρειας Ιρλανδίας και της τήρησης των ευρωπαϊκών κανόνων από βρετανικής πλευράς σε πεδία όπως οι κοινωνικές υπηρεσίες και η προστασία του περιβάλλοντος.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, οι πρεσβευτές από την πλευρά τους εξέφρασαν την ανησυχία ότι ο χρόνος δεν επαρκεί για να ελεγχθεί, να διορθωθεί και να οριστικοποιηθεί το όποιο νομικά δεσμευτικό κείμενο προκύπτει πριν από την έναρξη της σημερινής συνόδου κορυφής της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι εάν δεν τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία θα είναι δύσκολη η έγκρισή του από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης