Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε Ιερουσαλήμ και Βρυξέλλες ο Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) μετά την Άγκυρα

tags :
Σε Ιερουσαλήμ και Βρυξέλλες ο Pompeo (ΥΠΕΞ ΗΠΑ) μετά την Άγκυρα
Συναντήσεις με Benjamin Netanyahu και Jens Stoltenberg
Ιδιαίτερα κρίσιμες επαφές θα έχει τα επόμενα 24ωρα σε Άγκυρα, Ιερουσαλήμ και Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo.
Τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα που έχουν δημιουργήσει στη Μέση Ανατολή η αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία, η τουρκική εισβολή και η ολοένα και πιο καταλυτική παρέμβαση της Ρωσίας, υποχρεώνουν τον Pompeo να αναζητήσει διεξόδους για την αμερικανική εξωτερική πολιτική.
Ύστερα από την Άγκυρα όπου μαζί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Mike Pence θα ζητήσουν από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan να κηρύξει άμεσα κατάπαυση του πυρός, ο Pompeo θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu με κύριο αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή και το Ιράν και κατόπιν θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
Και σε αυτή τη συνάντηση, κύριο θέμα θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία καθώς και τι σηματοδοτεί για το ΝΑΤΟ η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης