Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,5% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2019

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,5% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,2%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (17/10) στοιχεία της Eurostat, τα ωστόσο αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η κατασκευαστική παραγωγή στην ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησε κατά -0,5% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, ότνα και είχε σημειωθεί πτώση -0,7%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -0,8%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,2%, έναντι ετήσιας ανόδου +1,1% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +2,6%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε κατά -0,2% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +1,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι τομείς πολιτικής μηχανικής και κτηρίων κατέγραψαν μηνιαία πτώση της τάξεως του -1,3% και -0,2% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +1,6% και +0,9% σε ετήσια βάση.
Σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η παραγωγή στους τομείς πολιτικής μηχανικής και κτηρίων για το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενισχύθηκε κατά +1,4% και +2,2% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης