Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gove (Βρετανία): Δεν σκεφτόμαστε την ήττα στο Κοινοβούλιο

tags :
Gove (Βρετανία): Δεν σκεφτόμαστε την ήττα στο Κοινοβούλιο
Ο M. Gove τόνισε πως η κυβέρνηση Johnson δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να απορριφθεί η συμφωνία στο Κοινοβούλιο
Το μέλος του υπουργικού συμβουλίου M. Gove δήλωσε πως ο Boris Johnson δεν σκέφτεται καθόλου το ενδεχόμενο της ήττας στην προγραμματισμένη ψηφοφορία του Σαββάτου 19/10, η οποία θα εγκρίνει ή όχι την συμφωνία για το Brexit.
Ερωτηθείς τι θα έκανε ο Johnson αν χάσει την ψήφο, ο Gove είπε: «Δεν εξετάζουμε την ήττα».
«Υπάρχουν πολλά σε αυτή τη συμφωνία για όλους όσους θέλουν να φύγουμε με ομαλή και τακτική», δήλωσε στο Sky News.
Λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η Κομισιόν και η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσαν ότι έφτασαν σε συμφωνία που θα επιτρέψει τη συντεταγμένη αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ στις 31/10, όπως ήταν προγραμματισμένο.
Ωστόσο, το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον Βρετανό πρωθυπουργό, Boris Johnson, είναι να καταφέρει να αποσπάσει την έγκριση της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο (19/10/2019) προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία Johnson καθώς διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις τόσο από τους Εργατικούς όσο και από το βορειοιρλανδικό DUP.
Πάντως, ο Johnson κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα καταφέρει να περάσει τη συμφωνία από το βρετανικό Κοινοβούλιο.
Ωστόσο, το Εργατικό Κόμμα εκφράζει ενστάσεις με τον Jeremy Corbyn να υποστηρίζει πως η συμφωνία αυτή είναι χειρότερη από αυτήν που είχε φέρει η Theresa May και εμμένοντας στην θέση ότι θα ζητήσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα επί της συμφωνίας που κατέληξε ο Βρετανός πρωθυπουργός με την ΕΕ.
Τη συμφωνία απορρίπτει και το DUP της Βόρειας Ιρλανδίας, οι ψήφοι του οποίου είναι άκρως απαραίτητες για να μπορέσει να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης