Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η Ευρώπη είναι έτοιμη να ανταποδώσει στους δασμούς των ΗΠΑ

tags :
Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η Ευρώπη είναι έτοιμη να ανταποδώσει στους δασμούς των ΗΠΑ
Θα υπάρξουν αρνητικές οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ
Την θέση ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να ανταποδώσει στους δασμούς των ΗΠΑ διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, καθώς σήμερα Παρασκευή 18/10 αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή οι δασμοί της τάξης του 10% με 25% σε μια σειρά ευρωπαϊκών προϊόντων.
Κατά τη συνάντηση του με τον Αμερικανό ομόλογο του Steven Mnuchin, ο Le Maire υποστήριξε ότι «οι αποφάσεις αυτές θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις, τόσο από οικονομική όσο και από πολιτική σκοπιά».
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν κανονικά από σήμερα στην επιβολή επιπρόσθετων δασμών ύψους από 10% ως 25% σε χιλιάδες επιλεγμένα εισαγόμενα αγαθά που εισάγονται από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σημειώνεται ότι ένα όργανο επιδιαιτησίας του ΠΟΕ έδωσε τη δυνατότητα στις ΗΠΑ να προχωρήσουν στην επιβολή δασμών σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στην Airbus — Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία — αφού αποφάνθηκε ότι χορηγήθηκαν παράνομα επιδοτήσεις ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ευρωπαϊκή κατασκευάστρια αεροσκαφών.
Οι ΗΠΑ διεμήνυσαν ότι θα επιβάλλουν επιπλέον δασμούς ύψους 10% στα αεροσκάφη της Airbus και 25% σε πλειάδα εισαγόμενων ευρωπαϊκών προϊόντων αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων — μεταξύ άλλων, γαλλικών κρασιών, σκοτσέζικων ουίσκι και ειδών τυριών από την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης