Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -1,08% και τα 59,26 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Νέες απώλειες για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -1,08% και τα 59,26 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε απώλειες της τάξης του -0,5%
Νέες απώλειες σημείωσε σήμερα Παρασκευή (18/10) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις τόσο από την αύξηση που σημειώθηκε στα αποθέματα ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, τόσο και από την επιβράδυνση στην ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά -1,08% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 59,26 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,50% στα 53,66 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Οκτωβρίου αυξήθηκαν κατά 9,3 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στα 2,9 εκατ. βαρέλια.
Image
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,56 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 2,9 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου σημείωσαν πτώση κατά 3,8 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση 2,4 εκατ. βαρελιών.
Όσον αφορά την Κίνα, τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας έδειξαν ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6% το τρίτο τρίμηνο του 2019, καταγράφοντας περαιτέρω επιβράδυνση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση πετρελαίου.
«Οι ανησυχίες σχετικά με την ασθενέσθερη ανάπτυξη στον τομέα της ζήτησης πετρελαίου και οι αμφιβολίες για την ικανότητα του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την αγορά με τις τρέχουσες περικοπές στην παραγωγή θα αποτελέσουν βασικές πιέσεις για τις τιμές βραχυπρόθεσμα», ανέφερε σε σημείωμά της η ANZ Research.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης