Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωαγορές λόγω Brexit και εμπορικού πολέμου - Στο -0,31% ο DAX

Νευρικότητα στις ευρωαγορές λόγω Brexit και εμπορικού πολέμου - Στο -0,31% ο DAX
Η μετοχή της Renault σημείωσε βουτιά 12% και οδεύει προς τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της τα τελευταία τρία και πλέον έτη
Νευρικότητα επικρατεί στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με την αβεβαιότητα Brexit, τον εμπορικό πόλεμο και την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας να ενισχύουν τις ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει απώλειες -0,31% στις 12.615 μονάδες.
Image

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει οριακές μεταβολές -0,05% στις 7.179 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί -0,57% στις 5.640 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση -0,08% στις 22.404 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματεύεται στις 9.355 μονάδες με υποχώρηση -0,17%.  
Οι μετοχές των εταιριών αυτοκινήτων και εξαρτημάτων οχημάτων σημείωσαν πτώση 2%, καθώς η γαλλική Renault αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τα ετήσια έσοδα και κέρδη της.
Νέο κεφάλαιο ανοίγει σήμερα στην εμπορική διαμάχη, καθώς τίθενται σε εφαρμογή οι επιπρόσθετοι δασμοί των ΗΠΑ, ύψους από 10% έως 25% σε χιλιάδες επιλεγμένα εισαγόμενα αγαθά που εισάγονται από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ενεργοποίηση των νέων δασμών είχε προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή, έπειτα από την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) που άναψε το «πράσινο φως» την περασμένη εβδομάδα.

«Βουτιά» 12% για τη μετοχή της Renault

Ισχυρές απώλειες 12% σημειώνει η μετοχή της Renault στο χρηματιστήριο του Παρισιού, καθώς αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τα ετήσια έσοδα και κέρδη της.
Ο τίτλος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας οδεύει προς τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της τα τελευτάια έξι χρόνια, με την πτώση να φτάνει νωρίτερα το 15%.
Η Renault και η Nissan ανακοίνωσαν αλλαγές στη διοίκηση την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που η παγκόσμια βιομηχανία κατασκευαστών αυτοκινήτου δέχεται ιχυρές πιέσεις λόγο των πιο ασυτηρών κανονισμών για τις εκπομπές αερίων και της ανάγκης για επενδύσεις σε ηλεκτρικά οχήματα.
Η Renault ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της πιθανότατα θα υποχωρήσουν 3%-4% το 2019, ενώ το λειτουργικό περιθώριο αναμένεται να φτάσει στο 5%, έναντι στόχου για 6%.

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές λόγω Κίνας και Ιαπωνίας

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Παρασκευή (18/10) οι περισσότερες αγορές της Ασίας, δεχόμενες πιέσεις από τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας, τα οποία έδειξαν περαιτέρω επιβράδυνση σε σχέση με τις εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με πτώση της τάξεως του -1,32% στις 2.938,14 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτη SZSE Component υποχώρησε κατά -1,06% στις 9.542,77 μονάδες.
Το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, έναντι 6,2% το β΄ τρίμηνο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια ανάπτυξη θα διαμορρφωθεί στο 6,1%.
Παράλληλα, σε τριμηνιαία βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,5%, έναντι 1,6% το προηγούμενο τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με την Κινεζική Στατιστική Υπηρεσία η κατάσταση της οικονομία από τις αρχές του έτους είναι σταθερή σε γενικές γραμμές, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει αυξημένη αβεβαιότητα από το εξωτερικό, καθώς και σημαντικές εγχώριες πιέσεις.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,64% στις 26.677 μονάδες, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της Sunny Optical ενισχύεται κατά +0,77%, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο -0,06% και τις 11.180,22 μονάδες.
Επιπλέον, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε στο -0,83% και τις 2.060,69 μονάδες, καθώς η μετοχή της Kia Motors υποχώρησε κατά -0,12%, ενώ αντίθετα ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με ήπια κέρδη της τάξεως του +0,18% στις 22.492,68 μονάδες, καθώς παρά την επιβράδυνση που σημειώθηκε στον ετήσιο πληθωρισμό της χώρας, τα σχετικά στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης