Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικό επιτόκιο -0,75% για τους μεγαλοκαταθέτες της Credit Suisse

tags :
Αρνητικό επιτόκιο -0,75% για τους μεγαλοκαταθέτες της Credit Suisse
Οι ατομικοί και εταιρικοί λογαριασμοί θα χρεώνονται με συντελεστή -0.75% για ταμειακά διαθέσιμα πάνω από 2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα
Η Credit Suisse θα αρχίσει να χρεώνει πλούσιους πελάτες με μεγάλες καταθέσεις σε μετρητά σε ελβετικά φράγκα, μεταβιβάζοντας έτσι το αρνητικό επιτόκιο της Κεντρικής Τράπεζας στους πελάτες της.
Οι ατομικοί και εταιρικοί λογαριασμοί θα χρεώνονται με συντελεστή -0.75% για ταμειακά διαθέσιμα πάνω από 2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.
Τα υπόλοιπα κάτω των 2 εκατομμυρίων φράγκων δεν θα επηρεαστούν.
Θα επιβληθεί επίσης επιτόκιο -0,85% στους πελάτες των επιχειρήσεων με υπόλοιπα άνω των 10 εκατ. φράγκων.
Οι νέοι κανόνες αρχίζουν να ισχύουν από 1 Ιανουαρίου για μεμονωμένους πελάτες και 15 Νοεμβρίου για επιχειρηματικούς πελάτες.
Αρκετές τράπεζες στην Ελβετία, συμπεριλαμβανομένης και της Julius Baer, έχουν περάσει το κόστος των αρνητικών επιτοκίων στους μεγαλοκαταθέτες.
"Όπως κάνουν και άλλες τράπεζες εδώ και αρκετό καιρό, η Credit Suisse εισάγει αρνητικά επιτόκια για πελάτες με πολύ υψηλά διαθέσιμα σε ελβετικό φράγκο", ανέφερε την Credit Suisse.
Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) έχει ορίσει το επιτόκιο καταθέσεων στο -0.75% από τον Ιανουάριο του 2015 για τις καταθέσεις στην κεντρική τράπεζα από τις εμπορικές τράπεζες.

www.bankingnews/gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης