Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίση στους χρηματιστηριακούς βραχίονες των HSBC, Goldman Sachs, JP Morgan, Nomura και Deutsche Bank - Κλείνουν παραρτήματα σε Ευρώπη, ΗΠΑ

tags :
Κρίση στους χρηματιστηριακούς βραχίονες των HSBC, Goldman Sachs, JP Morgan, Nomura και Deutsche Bank - Κλείνουν παραρτήματα σε Ευρώπη, ΗΠΑ
Ήδη οι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια μαζική μείωση των μονάδων που ειδικεύονται στο trading τίτλων
Σε «καζάνι» που βράζει είναι οι χρηματιστηριακοί βραχίονες μεγάλων διεθνών τραπεζών, μετά και τα αποτελέσματα του γ’ 3μηνου του έτους.
Ήδη οι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια μαζική μείωση των μονάδων που ειδικεύονται στο trading τίτλων, ακόμη και σε μεγάλες διεθνείς τράπεζες.
Η Deutsche Bank και η Nomura έχουν ήδη καταστήσει σαφές ότι αναθεωρούν τις μονάδες μετοχών, λόγω προβλημάτων κερδοφορίας.
Πρόσφατα και η HSBC ανακοίνωσε ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα τους, προσθέτοντας ότι η τράπεζα θα μπορούσε να βγει από το χρηματιστήριο αξιών στις δυτικές αγορές, ειδικά σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Γερμανία.
Η HSBC θα μπορούσε να μειώσει τις μονάδες διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία, στο εγγύς μέλλον, ενώ εκτιμάται ότι οι πράξεις των μετοχών της τράπεζας στην Ασία δεν θα επηρεαστούν από την αναμόρφωση.
Η HSBC θα επικεντρωθεί στην περιοχή της Κίνας και όχι στις δυτικές αγορές κατά τη δεκαετία του 2020.
Επίσης, το αντίστοιχο τμήμα της Goldman Sachs ανέφερε ότι είχε την χειρότερη επίδοση της τελευταίας διετίας.
Αλλά η μεγαλύτερη απογοήτευση συνέβαλε και στην αύξηση του εισοδήματος της Goldman το τελευταίο τρίμηνο, δηλαδή στην "επενδυτική και δανειοδοτική ομάδα" της, η οποία μετά τα 2,5 δισ. έσοδα το δεύτερο τρίμηνο υποχώρησε μόλις στα 1,68 δις. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, και στο χαμηλότερο σύνολο εμπορικών συναλλαγών από το 4ο τρίμηνο του 2017.
Η JPM ανέφερε επίσης νωρίτερα την εβδομάδα, ότι το trading σε σταθερό εισόδημα είχε καλές επιδόσεις, αλλά τα έσοδα από συναλλαγές μετοχών υποχώρησαν λόγω κακών θέσεων σε παράγωγα.
Και η δυσκολία πίσω από το χρηματιστήριο μετοχών φέτος έρχεται σε μια εποχή που οι αγορές αποσυνδέονται πλήρως από τα μακροοικονομικά μεγέθη και επηρεάζονται από τα tweets του Αμερικανού Προέδρου D. Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης