Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Η τρέχουσα νομισματική πολιτική μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τους εξωτερικούς κινδύνους

Williams (Fed): Η τρέχουσα νομισματική πολιτική μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε τους εξωτερικούς κινδύνους
Ο πρόεδρος της Ney York Fed τόνισε ότι η προσέγγιση για τη νομισματική πολιτική θα αποφασίζεται σταδιακά
Στο γεγονός ότι οι πρόσφατες μειώσεις επιτοκίων που πραγματοποίησε η Federal Reserve συμβάλλουν στην κατάλληλη αντιμετώπιση των εξωτερικών κινδύνων, αναφέρθηκε σήμερα (18/10) ο πρόεδρος της Ney York Fed, John Williams, διευκρινίζοντας ότι οι αποφάσεις για τη μελλοντική πολιτική της τράπεζας θα λαμβάνονται σταδιακά.
Ειδικότερα, ο κ. Williams δήλωσε ότι «οι μειώσεις επιτοκίων που ενέκρινε φέτος η Fed τοποθετούν τη νομισματική πολιτική σε θέση ώστε να αντιμετωπίσει τους τρέχοντες κίνδυνους για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας», για να προσθέσει ότι «οι μελλοντικές αποφάσεις θα λαμβάνονται συνάντηση με τη συνάντηση».
Ο πρόεδρος της Ney York Fed αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και την αβεβαιότητα γύρω από το εμπόριο, τονίζοντας ότι οι αξιωματούχοι της τράπεζας έλαβαν σοβαρά υπόψιν τα σχετικά ζητήματα όταν αποφάσισαν τις πρόσφατες μειώσεις επιτοκίων.
Παράλληλα, ο κ. Williams πρόσθεσε ότι ο χαμηλός πληθωρισμός απότελεσε επίσης ένα ζήτημα που τέθηκε στις συνεδριάσεις του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η τράπεζα πρέπει να επικντρωθεί στις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας προκειμένου να δικαιολογήσει μελλοντικές μειώσεις στα επιτόκια.
«Δεν επιθυμώ να υπάρχει αυτή την αφήγηση σύμφωνα με την οποία εξακολουθούμε να έχουμε τις ίδιες συνθήκες εκει έξω, ώστε αυτό να σημάνει την ανάγκη περαιτέρω μελλοντικών δράσεων», υπογράμμισε ο αξιωματούχος της τράπεζας, για να προσθέσει ότι «αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να εξετάσουμε πώς αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν τις προοπτικές».
Ωστόσο, ο ίδος επεσήμανε ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται «σε πολύ καλή κατάσταση», καθώς και ότι οι καταναλωτές είναι «πολύ ανθεκτικοί», ενώ ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ανέφερε ότι οι παράγοντες που επηρεάζουν μέχρι στιγμής τις καταναλωτικές δαπάνες είναι θετικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης