Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες για τον χρυσό λόγω Brexit και εμπορίου - Στο -0,23% και τα 1.494,85 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Νέες απώλειες για τον χρυσό λόγω Brexit και εμπορίου - Στο -0,23% και τα 1.494,85 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει κάτω από τη ζώνη των 1.500 δολ. ανά ουγγιά
Νέες απώλειες σημείωσε σήμερα Παρασκευή (18/10) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις που σχετίζονται τόσο με το Brexit όσο και με την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 είχε απώλειες της τάξεως του -0,23% στα 1.494,85 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας κάτω από τη ζώνη των 1.500 δολαρίων.
Image
Η χθεσινή ανακοίνωση σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση απομάκρυνε τους επενδυτές από το «ασφαλές καταφύγιο» του χρυσού, με τους ίδιους ωστόσο να παραμένουν επιφυλακτικοί αναφορικά με το εάν η συμφωνία θα περάσει αύριο από το βρετανικό κοινοβούλιο.
Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκονται και οι εμπορικές συνομιλίες των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως, με το Πεκίνο να εκφράζει την ελπίδα του ότι η πρώτη φάση της συμφωνίας θα ολοκληρωθεί «το συντομότερο δυνατό», προειδοποιώντας ωστόσο ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να αποσύρει όλους τους δασμούς προκειμένου να υπάρξει μία πλήρης συμφωνία.
«Ευελπιστούμε ότι και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις και να επιτευχθεί μία συμφωνία το συντομότερο δυνατό, καθώς και να υπάρξει πρόοδος στην απόσυρση των δασμών», ανέφερε χαρακτηριστικά το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.
«Ο απώτερος στόχος των δύο πλευρών για τις διαπραγματεύσεις είναι να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος και να ακυρωθούν όλοι οι επιπρόσθετει δασμοί», υπογράμμισε το Υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι «αυτό είναι καλό για την Κίνα, για τις ΗΠΑ και για τον κόσμο».
Ήπιες απώλειες -0,10% για τον άργυρο στα 17,5 δολάρια η ουγγιά, ενώ κατά -0,39% υποχώρησε το παλλάδιο στα 1.724 δολάρια η ουγγιά.
Αντίθετα ανοδικά κινήθηκε η πλατίνα, σημειώνοντας άνοδο +0,32% στα 895,90 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης