Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξενογιαννακοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει τη λογική της αδράνειας απέναντι στην Τουρκία

tags :
Ξενογιαννακοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει τη λογική της αδράνειας απέναντι στην Τουρκία
Ο Erdogan αμφισβητεί έμπρακτα πλέον τη Συνθήκη της Λωζάνης που αφορά και την Ελλάδα είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι έχει επιλέξει τη λογική της αδράνειας απέναντι στην Τουρκία εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Σε δηλώσεις της στο Κόκκινο η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «ο Erdogan αμφισβητεί πλέον έμπρακτα τη Συνθήκη της Λωζάνης που αφορά και την Ελλάδα».
«Τον Ιούνιο Τσίπρας-Αναστασιάδης έδωσαν διπλωματική μάχη στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και κατοχύρωσαν την δυνατότητα κυρώσεων προς την Τουρκία και ο κ. Μητσοτάκης τότε έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δραματοποιεί προεκλογικά τα πράγματα.
Ακολούθησαν τρεις μήνες έξαρσης της προκλητικότητας της Τουρκίας και μία παραβίαση στην κυπριακή ΑΟΖ όπου η τουρκική παρουσία και προκλητικότητα συνεχώς εντεινόταν
Και όταν ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε τον κ. Erdogan δεν έθεσε καν τα θέματα της Κύπρου και τα κυριαρχικά της Ελλάδας στο Αιγαίο.
Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ομολόγησε ότι ήταν επιλογή να μην το κάνει.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει την «λογική της αδράνειας».
Θεωρεί ότι επειδή η Ελλάδα έχει στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ, αυτό από μόνο του αρκεί.
Είναι φανερό ότι αυτά που βλέπουμε στην Συρία, θα πρέπει να μας προσγειώσουν συνολικά ως χώρα, αλλά κυρίως την κυβέρνηση, σε μία πάρα πολύ ανησυχητική πραγματικότητα.
Ο ΟΗΕ είναι πλήρως αδρανοποιημένος, δεν μπόρεσε καν να βγάλει μία θέση το Συμβούλιο Ασφαλείας,  το ΝΑΤΟ έχει πλήρως αιφνιδιαστεί ή περιθωριοποιηθεί και οι ΗΠΑ έχασαν πλήρως την αξιοπιστία τους, έχασαν τους συμμάχους τους Κούρδους εν μία νυκτί και κατέληξαν σε μία συμφωνία εκεχειρίας κατά τις ΗΠΑ ή παύσης πυρός κατά Erdogan που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Άγκυρας» είπε η κα.Ξενογιαννακοπούλου.
«Πρέπει να βγάλουμε διδάγματα, χρειάζεται ενεργός εξωτερική πολιτική και συνεχής διπλωματία συμμαχιών», τόνισε η ίδια, σημειώνοντας ότι μένει πλέον να δούμε εάν και πως θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες κυρώσεων προς την Τουρκία που είχε εξασφαλίσει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο τελικό κείμενο που αναμένεται σήμερα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
«Ο Erdogan συστηματικά στο παρελθόν αμφισβήτησε με δηλώσεις του την Συνθήκη της Λωζάνης, για την οποία και εμείς έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Τώρα στη Συρία στην πραγματικότητα αυτό που συνέβη είναι η αμφισβήτηση με έργα, όχι με λόγια.
Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν είχε μόνο δυτική πλευρά, είχε και την ανατολική.
Όλα αυτά είναι ιδιαιτέρως σοβαρά, το πώς δημιουργούνται τετελεσμένα, ο γεωπολιτικός μας περίγυρος χωρίς αρχές και σταθερές συμμαχίες, χωρίς τον ΟΗΕ … όλα αυτά πρέπει να μας προβληματίσουν.
Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι παρατηρητής και να εξαντλείται στις δημόσιες σχέσεις» ανέφερε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης