Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Σχεδόν απίθανο πλέον το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Σχεδόν απίθανο πλέον το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία
Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών τόνισε τα αποτελέσματα της αυριανής ψηφοφορίας στη Βρετανία θα είναι πολύ οριακά
Τη θέση ότι το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία είναι πλέον «σχεδόν απίθανο» διατύπωσε σήμερα (18/10) ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney, διευρκινίζοντας ωστόσο ότι η χώρα του παραμένει προετοιμασμένη απέναντι σε όλα τα ενδεχόμενα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Coveney δήλωσε ότι το Brexit χωρίς συμφωνία «είναι σχεδόν απίθανο αυτή τη στιγμή», χαρακτηρίζοντας παράλληλα την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων της Βρετανίας ως ένα «επικίνδυνο παιχνίδι».
«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων θα είναι πολύ οριακό, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», υπογράμμισε ο κ. Coveney, διευκρινίζοντας ότι η έκβαση της ψηφοφορίας θα έχει «τεράστιες συνέπειες».
Ο ίδιος τόνισε ότι δουλειά της Ιρλανδίας δεν είναι να εμπλακεί με τα πολιτικά ζητήματα της Βρετανίας, αλλά «να διαπραγματευτεί την καλύτερη δυνατή συμφωνία από την προοπτική της Ιρλανδίας, και από την προοπτική ολόκληρου του νησιού, και αυτό ακριβώς κάναμε».
Ωστόσο, ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η προσοχή της χώρας αραμένει προετοιμασμένη απέναντι σε όλα τα ενδεχόμενα, όπως αυτό του Brexit χωρίς συμφωνία, για να διευρκινίσει ωστόσο ότι «θεωρώ πως αυτό είναι ιδιαίτερα απίθανο αυτή τη στιγμή».
Παράλληλα, ο κ. Coveney ανέφερε ότι στην περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας από το βρετανικό κοινοβούλιο, «η κυβέρνηση της Ιρλανδίας θα υποστηρίξει σθεναρά την παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit».
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η ενέργεια «θα επέτρεπε τη διαδιασία προκειμένου είτε να υπάρξει μία νέα συμφωνία είτε να πραγματοποιηθεί ένα νέο δημοψήφισμα ή νέες εκλογές στη Βρετανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης