Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zuckerberg: Το Facebook θα βοηθούσε στην αποτροπή του πολέμου στο Ιράκ

Zuckerberg: Το Facebook θα βοηθούσε στην αποτροπή του πολέμου στο Ιράκ
Για πρώτη φορά ο Zuckerberg μίλησε για την συμβολή που θα μπορούσε να έχει το Facebook στον πόλεμο στο Ιράκ
Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg εξέφρασε την άποψη ότι αν το Facebook υπήρχε πριν 18 χρόνια,θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποτροπή του πολέμου στο Ιράκ.
Μιλώντας σε εκδήλωση, ο Zuckerberg δήλωσε:
«Όταν βρισκόμουν στο κολέγιο, η χώρα μας είχε μόλις πάει σε πόλεμο στο Ιράκ. Η διάθεση στην πανεπιστημιούπολη ήταν απίστευτη και αισθανόταν ότι ενεργούσαμε χωρίς να ακούμε πολλές σημαντικές προοπτικές », είπε.
«Σκέφτομαι ότι αν περισσότεροι άνθρωποι είχαν τη φωνή να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, ίσως τα πράγματα θα είχαν διαφορετικό χαρακτήρα. Αυτά τα πρώτα χρόνια σκιαγράφησαν την πεποίθησή μου ότι το να δίνεις σε όλους μια φωνή δίνει τη δυνατότητα στους αδύναμους και να ωθεί την κοινωνία να είναι καλύτερη με την πάροδο του χρόνου», υποστήριξε.
Η πρόταση είναι ότι το Facebook υπήρξε το 2003, όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να εισβάλουν στο Ιράκ, η ανοιχτή του πλατφόρμα ίσως να βοηθούσεσε να συζητηθεί η συσχέτιση και να προκύψει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα - και ότι αυτή η συζήτηση συνέβαλε στη γέννηση του Facebook το επόμενο έτος.
Φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που ο Zuckerberg μίλησε δημοσίως για τον πόλεμο στο Ιράκ ως επιρροή στη λήψη αποφάσεων - η αναζήτηση των Αρχείων Zuckerberg, ενός ακαδημαϊκού αποθετηρίου που προσπαθεί να σώσει τις δημόσιες παρατηρήσεις του, δεν έχει προηγούμενο ιστορικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης