Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιήσεις του ΔΝΤ στην Ασία για χαμηλές προοπτικές ανάπτυξης

tags :
Προειδοποιήσεις του ΔΝΤ στην Ασία για χαμηλές προοπτικές ανάπτυξης
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας βλάπτει την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού
Το Διεθνές Νομισματικό ταμείο προειδοποίησε τις ασιατικές χώρες πως αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους για τις οικονομικές τους προοπτικές καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δεν έχει λήξει.
Αντιθέτως βλάπτει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή του κόσμου, σύμφωνα με το ΔΝΤ.
Στην έκθεσή του, World Economic Outlook, το ΔΝΤ μείωσε τις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού σε 5% για το 2019 και σε 5,1% για το 2020, ο βραδύτερος ρυθμός ανάπτυξης εδώ και 10 χρόνια.
«Οι προκλήσεις από την αβεβαιότητα της παγκόσμιας πολιτικής και την επιβράδυνση της ανάπτυξης στους κυριότερους εμπορικούς εταίρους επιβαρύνουν την παραγωγή, τις επενδύσεις, το εμπόριο και την ανάπτυξη», δήλωσε ο Changyong Rhee, διευθυντής του τμήματος Ασίας και Ειρηνικού του ΔΝΤ.
«Οι κίνδυνοι στρέφονται προς τα κάτω», ανέφερε, καλώντας τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στην περιοχή να επικεντρωθούν σε βραχυπρόθεσμα βήματα δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής για να προωθήσουν την ανάπτυξη.
«Η εντατικοποίηση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα μπορούσε να επηρεάσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, αποδυναμώνοντας έτσι το εμπόριο, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη», ανέφερε.
Μια ταχύτερη από την αναμενόμενη επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στην περιοχή, καθώς πολλές ασιατικές χώρες έχουν αλυσίδες εφοδιασμού που είναι στενά συνδεδεμένες με την Κίνα.
Το ΔΝΤ μείωσε τις προβλέψεις ανάπτυξης της Κίνας σε 6,1% για το τρέχον έτος και 5,8% για το 2020, υποδεικνύοντας τον αντίκτυπο της εμπορικής σύγκρουσης και την αυστηρότερη ρύθμιση για την αντιμετώπιση του υπερβάλλοντος χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης