Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα κρυπτονομίσματα επενδύει η Fidelity, δημιουργώντας το Fidelity Digital Assets

tags :
Στα κρυπτονομίσματα επενδύει η Fidelity, δημιουργώντας το Fidelity Digital Assets
Η Fidelity τώρα ασχολείται με την πλήρη ανάπτυξη των υπηρεσιών επιτήρησης και διαπραγμάτευσης για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία
Το τμήμα των κρυπτονομισμάτων αναβαθμίζει η Fidelity, σε μια προσπάθεια να επωφεληθεί από τη αδυναμία των μεγάλων θεσμών στον χαοτικό κόσμο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της επενδυτικής ομάδας, Abigail Johnson.
Ο οικονομικός όμιλος με έδρα τη Βοστώνη, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 2,8 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Fidelity Digital Assets, υποσχόμενος την παροχή υπηρεσιών φύλαξης και εμπορικής εκμετάλλευσης για τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου που συνδέονται με την κρυπτογράφηση.
Η Fidelity άρχισε να προσθέτει πελάτες το πρώτο τρίμηνο του έτους και τώρα ασχολείται με την πλήρη ανάπτυξη των υπηρεσιών επιτήρησης και διαπραγμάτευσης για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε η Johnson.
Η Johnson, διευθύνουσα σύμβουλος της ομάδας από το 2014, θεωρεί την υπηρεσία κρυπτογράφησης της Fidelity ως ένα μεγάλο πλεονέκτημα του ομίλου.
"Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω με σημαντικές ποσότητες πλούτου σε κρυπτοσυχνότητες, μάλλον bitcoin, και ψάχνουν κάποιον να τις κρατήσει σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα στα μηχανήματά τους", ανέφερε.
Η Coinbase αποθηκεύει ήδη ψηφιακά στοιχεία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό των πελατών της.
Πέρυσι ξεκίνησε επίσης τη δική της επιμέλεια για τρίτους.
Αλλά το Coinbase "εξακολουθεί να είναι μια εταιρεία την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είχαν ποτέ ακούσει και δεν έχουν τις υπάρχουσες σχέσεις με τους ανεξάρτητους συμβούλους", σύμφωνα με την Johnson.
Η Fidelity Digital Assets έχει υποβάλει αίτηση για λειτουργία ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης στο Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης, το οποίο θα της επιτρέψει να εξυπηρετήσει ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα ιδρυμάτων.
Τα πειράματα της Fidelity στις κρυπτοσυχνότητες και το blockchain, η τεχνολογία που υποστηρίζει το bitcoin, ήταν αρχικά "μόνο για διασκέδαση", είπε η Johnson.
Η εταιρεία διερεύνησε αρκετές δυνατές επιλογές, ακόμη και τη δημιουργία μιας μικρής επιχείρησης εξόρυξης bitcoin το 2014 που κοστίζει 200.000.
Τελικά, η Fidelity καθόρισε την επιμέλεια ως το καλύτερο μαξιλάρι σε αυτήν την αγορά, που ενθαρρύνεται από μια σειρά αιτημάτων από τους υπάρχοντες πελάτες χρηματοοικονομικών συμβούλων που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την υποδομή της εταιρείας για επενδύσεις κρυπτοαξιολόγησης ιδίων πελατών τους.
Παρόλο που εξακολουθεί να υπάρχει πολύ σκεπτικισμός σχετικά με τις κρυπτοεπιχειρήσεις σε πολλές γωνιές του κλάδου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, η Johnson είναι πεπεισμένη ότι υπάρχουν πολύτιμα περιθώρια για ανάπτυξη στον τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης