Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία μετά το βέτο Macron - Σενάρια παραίτησης Zaev

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία μετά το βέτο Macron - Σενάρια παραίτησης Zaev
Σενάρια παραίτησης του Zaev μετά το γαλλικό μπλόκο
Έκτακτο διάγγελμα στον λαό της Βόρειας Μακεδονίας θα απευθύνει ο πρωθυπουργός της χώρας Zoran Zaev, μετά την απόρριψη της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, λόγω των αντιρρήσεων του προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron.
Μάλιστα οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Βόρειας Μακεδονίας, κάνουν λόγω ακόμη και για παραίτηση του πρωθυπουργού.
Το πρακτορείο MIA κάνει λόγο για πυρετό διαβουλεύσεων τόσο στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, όσο και με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Borisov κάλεσε τον ομόλογό του να μην παραιτηθεί, τονίζοντας ότι τίποτα δεν τελείωσε για τη Βόρεια Μακεδονία.
Ενδεικτικές της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι δηλώσεις Tusk και Juncker, οι οποίοι χαρακτήρισαν «ιστορικό λάθος» το γαλλικό μπλόκο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
«Το λιγότερο που χρωστάει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή είναι να είναι ειλικρινής μαζί μας.
Εάν δεν υπάρχει πλέον σύμπνοια σχετικά με το ευρωπαϊκό μέλλον των δυτικών Βαλκανίων, εάν η υπόσχεση που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2003 δεν ισχύει, οι πολίτες αξίζουν να το μάθουν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Nikola Dimitrov.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης