Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος: Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις προϋπόθεση για να μπορεί η χώρα να πορευτεί εν ειρήνη

Παναγιωτόπουλος: Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις προϋπόθεση για να μπορεί η χώρα να πορευτεί εν ειρήνη
Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε ότι «ΝΑΤΟϊκό ραντάρ δεν υπάρχει στη Θάσο και δεν πρόκειται να υπάρξει»
«Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει επεκτατικές βλέψεις, αλλά επιχειρεί να ενισχύσει την ειρήνη, επιδιώκοντάς την στην ευρύτερη περιοχή.
Χρειάζεται όμως γι' αυτό πάλι -όπως και τότε- ηγεσία με φρόνηση, με σχέδιο και με αποφασιστικότητα, λαός με κρίση, με σύνεση και διάθεση για πολλή δουλειά», επισήμανε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του από τη Θάσο, με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 107 ετών από την απελευθέρωση της νήσου.
«Αν αυτά τα στοιχεία συνδυαστούν, τότε μπορούμε να πάμε πολύ μπροστά πορευόμενοι εν ειρήνη και φυσικά με τις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις να κόβουμε από το μυαλό κάθε πονηρού, κάθε σκέψη επιβουλής εναντίον κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Αυτή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση, δηλαδή ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις για να μπορεί η χώρα να πορευτεί μπροστά, να πορευτεί εν ειρήνη και να βαδίσει σε ένα ακόμα καλύτερο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο στο τμήμα του Τακτικού Στρατού όσο και στους Εθνοφύλακες «που έκαναν το καλύτερο δυνατό για να παρελάσουμε με ψηλά το κεφάλι, υπερήφανοι για την Πατρίδα».
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι «ΝΑΤΟϊκό ραντάρ δεν υπάρχει στη Θάσο και δεν πρόκειται να υπάρξει».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε σχετικά ότι «ούτε πρόκειται για ραντάρ, ούτε για ΝΑΤΟϊκό.
Πρόκειται για έναν πομποδέκτη τον οποίο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είχε σκοπό να εγκαταστήσει στο νησί σε υποδομή, η οποία ήταν επιπέδου ΝΑΤΟ ως προς τις προδιαγραφές ασφαλείας της.
Εξου και η παρεξήγηση για το ΝΑΤΟϊκό ραντάρ».
«Επειδή όμως, δεν έχει προηγηθεί ενημέρωση, με έλλειψη σεβασμού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προς το λαό της Θάσου, αναλάβαμε τη σχετική πρωτοβουλία -σε συνεννόηση βέβαια με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών- κι αυτή τη στιγμή, αναστέλλεται κάθε σχεδιασμός έως ότου να εξηγήσουν σε εμάς και στο λαό της Θάσου περί τίνος ακριβώς πρόκειται.
Ας έρθει λοιπόν, να μας εξηγήσει, ας μην πετά το "μπαλάκι", να δούμε τι ακριβώς έχουμε», πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μεταναστευτικό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι μέσα στο χειμώνα θα δείτε ένα καινούργιο σχέδιο για τη φιλοξενία στην ενδοχώρα αυτών που πλέον δεν μπορούν να «σηκώσουν» άλλο τα νησιά.
Παράλληλα γνωστοποίησε ότι αύριο πρόκειται να επισκεφθεί το στρατόπεδο «Ασημακόπουλου» στην Καβάλα.
«Έχω έρθει σε σχετική συνεννόηση, προκειμένου να δω τι γίνεται ακριβώς εκεί, όσον αφορά τις εργασίες που εκτελούνται αλλά και να διασκεδάσω μια διαστρεβλωμένη άποψη που έχει επικρατήσει σε στοιχεία της κοινής γνώμης ότι μου απαγορεύουν οι ΜΚΟ να επισκεφθώ.
Δεν το είχα πει ακριβώς έτσι.
Είπα ότι με το καθεστώς που επικρατεί αναρωτιέμαι αν θα μπορώ να επισκεφθώ.
Θα επισκεφθώ όμως, για να δω και από κοντά τι ακριβώς γίνεται σε ένα περιουσιακό στοιχείο της Εθνικής Άμυνας το οποίο τύποις τουλάχιστον δεν έχει παραχωρηθεί σε κανέναν.
Επομένως, θα δούμε τι ακριβώς θα γίνει και πώς θα διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση», ανέφερε σχετικά.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιμένος Θάσου, ακολούθως παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, παρακολούθησε την παρέλαση και κατέθεσε στέφανο στο Ηρώο των Πεσόντων.
Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης