Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Θα συζητήσω με τον Putin το θέμα της «ασφαλούς ζώνης» την επόμενη εβδομάδα

Erdogan: Θα συζητήσω με τον Putin το θέμα της «ασφαλούς ζώνης» την επόμενη εβδομάδα
Ορόσημο για τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ οι νέες συνομιλίες με τον Trump
Ο πρόεδρος Erdgan δήλωσε την Παρασκευή ότι θα συζητήσει με τον Putin στη Ρωσία την επόμενη βδομάδα τι μέτρα πρέπει να λάβει σε μια «ασφαλή ζώνη» στη ΒΑ Συρία, προσθέτοντας ότι η Μόσχα πρέπει να ηγηθεί των προσπαθειών για την εδραίωση της ειρήνης.
Ο Erdogan δήλωσε επίσης ότι οι συνομιλίες του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ D. Trump θα αποτελέσουν μια «νέα σελίδα» σε δεσμούς, αφού οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να σταματήσουν την επίθεση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία για να αποσυρθούν οι Κουρδικοί μαχητές.
Πρόσθεσε ότι οι κοινές προσπάθειες της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον για τη Συρία θα είναι ευκολότερες εάν ο κύκλος του Trump διατηρήσει τη θετική του προσέγγιση.
«Ο ομόλογός μου είναι ο Trump. Ακριβώς όπως πραγματοποιούμε τις απαραίτητες συνομιλίες στο τηλέφωνο, θα διεξαγάγουμε επίσης συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, οι οποίες θα μετατρέψουν μια νέα σελίδα στα Τουρκικά-ΗΠΑ. δεσμούς, ένα νέο ορόσημο», δήλωσε ο Erdogan.
«Ο κύκλος του Trump που υποστηρίζει τη θετική του προσέγγιση θα διευκολύνει την εργασία μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους της Κωνσταντινούπολης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης