Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιοδοξία στη Chevron για την παραμονή της στη Βενεζουέλα, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ

Αισιοδοξία στη Chevron για την παραμονή της στη Βενεζουέλα, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ
H αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χορηγήσει στη Chevron καθεστώς εξαίρεσης
Αισιόδοξη για τη διατήρηση της παρουσίας της στη Βενεζουέλα, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της χώρας και του προέδρου της Nicolas Maduro, εμφανίζεται η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Chevron.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χορηγήσει στη Chevron καθεστώς εξαίρεσης για να συνεχίσει τη δραστηριότητά της στη Βενεζουέλα.
Πρόκειται για μία ειδική άδεια, που θα της επιτρέπει συναλλαγές με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, PDVSA παρά το γεγονός ότι, υπόκειται σε αμερικανικές κυρώσεις.
Το μέλλον της Chevron στη Βενεζουέλα εξαρτάται πλέον από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, ο οποίος πρέπει να αποφασίσει έως τις 25 Οκτωβρίου 2019 εάν θα ανανεώσει την παράταση επιτρέποντας στην εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί στη Βενεζουέλα παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ.
Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει ως στόχο να περιορίσει περαιτέρω την παραγωγή αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας και ανησυχεί, πως τα σχέδια κοινής δραστηριότητας της Chevron στη Βενεζουέλα παρέχουν χρηματοδότηση στη σοσιαλιστική κυβέρνηση Maduro για να αποπληρώσει το χρέος της στη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης