ΗΠΑ και Μεξικό συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν το λαθρεμπόριο όπλων στα σύνορα

ΗΠΑ και Μεξικό συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν το λαθρεμπόριο όπλων στα σύνορα
Συνεργασία των δύο χωρών για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου όπλων
Οι πρόεδροι του Μεξικού Andres Manuel Lopez Obrador και των ΗΠΑ Donald Trump συμφώνησαν  να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν το λαθρεμπόριο παράνομων όπλων από τις ΗΠΑ στο Μεξικό.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, ο Lopez Obrador  είπε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η σύγχρονη τεχνολογία για να εμποδιστεί το λαθρεμπόριο.
Ο Trump απάντησε ότι αυτή είναι μια "καλή ιδέα", όπως είπε στους δημοσιογράφους ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Marcelo Ebrard.
Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες Αμερικανοί και Μεξικανοί αξιωματούχοι για να συζητήσουν τις επιλογές που έχουν. Θα ανακοινώσουν επίσης ποια μέτρα θα λάβουν για να "παγώσουν" οι παράνομες εισαγωγές όπλων από τις ΗΠΑ.
Μέσω του Twitter, ο Lopez Obrador   ανέφερε ότι ο Trump του τηλεφώνησε για να του εκφράσει την "αλληλεγγύη" της Ουάσινγκτον, μετά την προσπάθεια των αρχών να συλλάβουν τον γιο του βαρόνου των ναρκωτικών Joakin (El Chapo) Guzman – μια απόπειρα που μετέτρεψε σε πεδίο μάχης την πόλη Κουλιακάν.
Την περασμένη Πέμπτη, πάνοπλα μέλη του διαβόητου καρτέλ Σιναλόα περικύκλωσαν περίπου 35 αστυνομικούς και εθνοφρουρούς και τους υποχρέωσαν να αφήσουν ελεύθερο τον Ovidio Guzman, έναν από τους γιους του El Chapo που είχαν συλλάβει λίγο νωρίτερα.
"Αν είχε δοθεί η εντολή να συνεχιστεί η επιχείρηση στο Κουλιακάν εκτιμούμε ότι θα είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 200 άνθρωποι, κυρίως πολίτες", είπε ο Ebrard, προσθέτοντας ότι η μεξικανική κυβέρνηση θεωρεί "μη αποδεκτές" αυτές τις λεγόμενες "παράπλευρες απώλειες".
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS