Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανικός Τύπος για Brexit: Είναι μια «Βουλή ηλιθίων» - Ταπεινωτική ήττα για Johnson

Βρετανικός Τύπος για Brexit: Είναι μια «Βουλή ηλιθίων» - Ταπεινωτική ήττα για Johnson
Ταπεινωτική η ήττα του Johnson στη Βουλή των Κοινοτήτων
Για «Βουλή ηλιθίων» κι έναν απόλυτα ταπεινωμένο Boris Johnson κάνει σήμερα (20/10) λόγο ο βρετανικός Τύπος που παρακολουθεί εξοργισμένος όπως και εκατομμύρια Βρετανών, τις τραγελαφικές καταστάσεις που εξελίσσονται στο Βρετανικό Κοινοβούλιο για το Brexit.
Οι εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους χλευάζουν τις τρεις αντιφατικές επιστολές Johnson προς την ΕΕ ενώ εστιάζουν στη μαζική διαδήλωση στο Λονδίνο κατά του Brexit ζητώντας επανάληψη του δημοψηφίσματος.

Το πρωτοσέλιδο της Mail
Ο Observer στο πρωτοσέλιδό του έχει μια φωτογραφία από την τεράστια διαδήλωση που έγινε το Σάββατο στο Λονδίνο και κάνει λόγο για «ταπεινωτική ήττα» του Johnson στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Το Σάββατο οι βουλευτές ψήφισαν τροπολογία που προβλέπει ότι ο Johnson θα έπρεπε να ζητήσει παράταση του Brexit μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθεσία για την αποχώρηση από την ΕΕ και από τα δύο σώματα της Βουλής.
Προβολή εικόνας στο Twitter
Παρόμοιο είναι το πρωτοσέλιδο της Mirror. «Το δράμα του Σαββάτου στη Βουλή: Ταπεινωμένος», γράφει στο πρωτοσέλιδό της και σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός ηττήθηκε πάλι, ενώ κάνει λόγο για τις τρεις, αντικρουόμενες, επιστολές που έστειλε ο Boris Johnson στην ΕΕ για την αναβολή του Brexit.
Το πρωτοσέλιδο της Mirror
«Ο Boris δίνει μάχη με αυτούς που διαλύουν το Brexit με τρεις επιστολές στην ΕΕ», γράφουν οι Sunday Times, που αναφέρουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός άνοιξε ένα νέο μέτωπο στη μάχη του για το Brexit.
Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι τρεις επιστολές ήταν μια προσπάθεια καταστρατήγησης, κάτι που- σχολιάζει- είναι βαθιά καταστρεπτικό.
«Ο Johnson αρνείται να υπογράψει την επιστολή για την καθυστέρηση του Brexit», είναι ο τίτλος της Sunday Telegraph.
«Δεν είναι από μένα», είναι η δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.
«Οι βουλευτές βρήκαν άλλο ένα τέχνασμα για να παρατείνουν την αγωνία του έθνους και να αναβάλουν, ξανά, το ξεκαθάρισμά τους με την πραγματικότητα», αναφέρει το πρωτοσέλιδο σχόλιο της Telegraph.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης