Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν σε γερμανικές πόλεις κατά των επιχειρήσεων της Τουρκίας στη Συρία

Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν σε γερμανικές πόλεις κατά των επιχειρήσεων της Τουρκίας στη Συρία
Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά σε Βερολίνο, Αμβούργο, Στουτγκάρδη, Κολονία και Φρανκφούρτη 
Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι κυρίως Κουρδικής καταγωγής διαδήλωσαν ειρηνικά στο κέντρο της Κολωνίας ενάντια στην τουρκική στρατιωτική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.
Οι διοργανωτές της κινητοποίησης κάλεσαν την γερμανική κυβέρνηση να μην περιοριστεί στην καταδίκη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης, αλλά να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ενάντια στην Άγκυρα.
«Η Γερμανία δεν πρέπει να στέκεται δίπλα σε ένα δεσπότη», είπαν.
Η αστυνομία είχε αρχικά αναφέρει ότι εξέταζε την απαγόρευση της διαδήλωση εξαιτίας φόβων για βία επεισόδια, αλλά επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η πορεία.
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι συγκρούσεις που φοβόντουσαν οι αρχές μεταξύ διαδηλωτών υπέρ των Κούρδων και υποστηρικτών του Τούρκου προέδρου Erdogan, δεν σημειώθηκαν.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της συροκουρδικής πολιτοφυλακής YPG και πλακάτ με μηνύματα που αποδοκίμαζαν οποιαδήποτε συνεργασία με το τουρκικό κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP.
Μια σημαία με το πρόσωπο του A. Ocalan, ιστορικού ηγέτη του παράνομου και στην Γερμανία, Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), κατασχέθηκε.
Ειρηνικές διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες γερμανικές πόλεις, όπως το Αμβούργο, το Βερολίνο και την Φρανκφούρτη, όπου συμμετείχαν περίπου 4.500 άνθρωποι. Στη Στουτγκάρδη μια ομάδα διαδηλωτών, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, συγκρούστηκε με την αστυνομία έξω από το κεντρικό αστυνομικό τμήμα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS